Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén télen Japánba is visszatérhetnek a síelők

2022.10.10. Bata Attila

Japán sok síelő bakancslistáján szerepel,, elsősorban a hóban gazdag hegyek miatt. A covid-járvány alatt a japán kormány eléggé szigorú intézkedéseket hozott, amelyek hátrányosan érintették a turizmust. Októbertől ismét érkezhetnek a síelők, akár saját szervezésben is a szigetországba.
Madaro (Kép: Ski Asia)
Madaro (Kép: Ski Asia)
A komolyabb síelési potenciállal rendelkező országok utolsó tagjai is enyhítenek a szigorításokon. Ausztrália és Új-Zéland után most Japán állítja vissza a járvány előtti állapotokat.

Az országban jelentős bevételkiesést jelentettek a szigorú szabályozás miatt a turizmusból elmaradt bevételek. Japán csak fokozatosan enyhített a beutazási korlátozásokon. Nyár óta már a kijelölt turisztikai irodák szervezésében érkezhettek a vendégek. Szeptember óta az országba belépésre jogosult turisták napi létszámát felemelték 20 ezerről 50 ezerre. Azonban ez sem mentheti meg a japán turizmust a külföldi vendégek közel két és fél éves távolmaradása miatti hiánytól.

A helyi turisztikai vállalkozások nyomásának (is) engedve a miniszerelnök bejelentette, hogy október 11-től visszaáll a régi rend, vagyis napi limit nélkül és teljen szabadon érkezhetnek a turisták Japánba. Vagyis, elvileg a legjobbkor, a téli szezon kezdete előtt.
Síelés Japánban, a legjobb síterepek
Síelés Japánban magyar pénztárcával egyáltalán nem olcsó, de a magasabb életszínvonalú országok polgárainak is a zsebükbe kell nyúlni. Nekik jó hír, hogy a Japán jen jelenleg gyengén teljesít, a jelentősebb valuták megerősödtek a jennel szemben. Egy másik indok lehet a síelésre, hogy a helyi meteorológiai intézet előrejelzése az átlagosnál havasabb és hidegebb telet ígér.

A turisták belépésének az a feltétele, hogy rendelkezzenek három oltással vagy belépés előtt maximum 72 órával készült negatív PCR-teszttel.

A távoli síelős célpontok közül az Egyesült Államok is beoltottságot vagy negatív tesztet kér jelenleg a turistáktól. A kanadai kormány úgy döntött, hogy október 1-től szabadon érkezhetnek a turisták, semmilyen járvánnyal kapcsolatos igazolást nem kérnek a határon.

Európában, szerencsére, úgy néz ki, hogy magunk mögött hagytuk a szigorításokat. Jelenleg a határokon nem kérnek semmit, a szálláshelyeken és a síterepeken szintén nincsenek korlátozások. Utolsó hírmondónak Olaszország maradt, ahol október 1-től már nem kötelező a maszk viselete a zárt felvonókban.
KOMMENTEK
magnum56 | 2022.10.11. 14:32
Vajon miért ez az engedékenység?
Japán az egyik legnagyobb energiaimportőr. Most, hogy megemelkedtek az energiaárak, egyébként sem lesz nagyon gazdaságos a működés. Ha még a turistákat is kitiltanák, akkor be is zárhatnának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.