Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Látványos videó egy hatalmas tetőlavináról Japánból!

2022.03.13. Bata Attila

Az idei japán havazással egyszerűen nem lehet betelni. A szokásos japán mértékekhez képest is bőségesen érkezik az idei szezonban az égi áldás. Több helyen évtizedes rekordokat dönthet meg szezon végére a hómennyiség.
Az alábbi videó a hírhedten havas Hokkaidó-szigeten készült. A felvétel készítője nagyon tudhat valamit, ahogyan elkapta ennek a tetőlavinának a megindulását. Ez egy kétszintes épület, amelyben télen nem laknak.

A havazás mennyiségét jól mutatja Geto Kogen Resort március 5-i bejelentése, amikor is elérték a 25 méternyi havat, amely az összesített idei hómennyiséget illeti. Ennyi hó szeptember 1. óta folyamatosan hullott a síterepen, az aktuális hóréteg vastagsága 4-5 méter között alakult az utóbbi hetekben. Az alábbi videó azt mutatja, hogy próbálták kiásni a hóból az egyik ülőliftjüket februárban.
Érdekes képet tett közzé Nozawa Onsen síterepe, ahol már szintén öt méter körüli az aktuális hóréteg vastagsága. A tábla februári és nyári képét összehasonlítva látható, hogy idén nincs hiány hóból.
Kép: Nozawa Onsen
Kép: Nozawa Onsen
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.