Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Lavina zúdult sípályára Tirolban

2022.03.19. | Szerző: Bata Attila
Szerencsés kimenetellel zárult a péntek délutáni hóomlás a tiroli Serfaus-Fiss-Ladis síterepén. A lavina abban a hegyoldalban indult el, ahol egy buckapálya üzemelt, majd később átterjedt egy "normál" pályára is. A hegyimentők alapos kutatás után nem találtak senkit sem a hó alatt.
(Kép: Zeitungsfoto.at)
h i r d e t é s
Délután négy óra körül indult meg a lavina a lenti térképen látható 57-es buckapálya (Kamikaze) környékén, amely elérte az 56-os, fekete jelű Direttisima pályát is. Hírek szerint három síelők kapott el a lavina, egyiküket részben betemette, de mindhárman épségben megúszták.
Pályatérkép az érintett pályákkal (56-os és 57-es)
A hóomlás után a hegyimentők nagy erőkkel kutattak lehetséges áldozatok után a hó alatt, de szerencsére nem találtak senkit, így este 8-kor befejezték a kutatást. Ezzel egyidőben nem érkezett bejelentés eltűnt személyről a síterepen.

A rendőrség jelentése szerint a lavina kb. 200 méter hosszú és 300 méter széles volt.
A helyszín légi felvételről, jól látható a pálya és a lavina helyzete (Kép: Zeitungsfoto.at)
Olvasónk D. Dani, a helyszínről küldött rövid beszámolót és képeket az esetről:

"4 körül értünk fel a Königsleithebahn-nal a Sattelkopf-ra, amikor láttuk, hogy szemben a fél hegyoldal lezuhant. A Kamikaze nevű buckapálya, ami reggel még biztosan nyitva volt, teljesen megsemmisült. A végéből kapott a Direttissima nevű fekete is, ami a baleset pillanatában is nyitva volt, 3 helikopter köröz még most is. Előzmény lehetett, hogy éjjel alig hűlt le, ráesett pár napja a homok, ami tovább olvasztotta, majd hirtelen nagyon lehűlt, a felsőbb régiókban a már felolvadt, helyenként buckás pályák teljesen lefagytak."
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »