Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ötscher: lavina okozta három sítúrázó halálát

2022.03.11. | Szerző: Bata Attila
Ma délelőtt halálos kimenetelű hóomlás történt a Lackenhof/Ötscher síterepéhez közel, pályán kívül. Négy sítúrázóból hárman az életüket veszítették, a negyediket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Kép: ORF
h i r d e t é s
A lavina a Nagy-Ötscher északi oldalán a Juckfidelplan részen indult meg. A segélyhívás 11:30-kor érkezett a hegyimentőkhöz.

Hírek szerint három sítúrázót teljesen betemetett a hó, a helyszínen életüket vesztették, A negyedik túrázót részben került hó alá, őt súlyos sérülésekkel a St. Pölten-i kórházba vitték.

A rendőrség közleménye szerint mindannyian alsó-ausztriai lakosok. A sérült sítúrázó maga is aktív hegyimentő. Az elhunytak is profi magashegyi túrázók voltak, szintén a hegyimentőknek is dolgoztak. A hegyimentők vezetője szerint a csapatot teljesen megviselte kollégái mentése.

A szerencsétlenség helyszínére nagy erőkkel, három helikopterrel érkeztek meg a hegyimentők. Sokáig nem voltak benne biztosak, hogy nincs további áldozata a hóomlásnak.

A körülmények kivizsgálását megkezdték. Annyi bizonyos, hogy négy profi alpinista egyes fokozatú lavinaveszélynél vágott neki a hegyoldalnak.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »