Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén már talán nyitnak a karintiai pályák is

2006.12.13.

Hétvégén már talán nyitnak a karintiai pályák is Az enyhe időjárás miatt a karintiai pályák - a mölltali gleccser kivételével - eddig zárva voltak, azonban az utóbbi napok kedvező időjárásának és a hóágyúk áldásos hatásának köszönhetően a hétvégén már néhány terep megkezdi működését, igaz egyelőre még csak "csökkentett üzemmódban".
A mostani időjárásból eddig csak a mölltali gleccser tudott hasznot húzni. Itt már napok óta az összes lift üzemel és a hó vastagsága már elérte a 160 centimétert. Miután az utóbbi napokban már a többi síterepen is nulla fok alá csökkent a hőmérséklet - legalább éjszakára - így a legtöbb helyen beindultak a hóágyúk.

Heiligenblut üzemeltetői szerint már elegendő hó esett a nyitáshoz, ami jelen esetben 30 centimétert jelent, de ehhez még hozzátesznek egy kis mesterséges havat is, ha marad a hideg idő. Itt már szerdán megnyitnak egy pályát, csak azért, hogy az ideérkezett vendégek végre egy kis ízelítőt kapjanak a télből. A hétvégéig további pályák megnyitása várható.

Turracher Höhe üzemeltetői elmondása szerint az utóbbi napokban megállás nélkül mentek a hóágyúk, így szerdától négy üzemelő lifttel megkezdődik itt is a szezon. Itt is folytatják a hóágyúzást amíg lehet és a tervek szerint a hétvégéig további két liftet indítanak még be.

A nassfeldi Síaréna üzemeltető is végre optimistán tekintenek a szezonkezdet elé. Elmondásuk szerint eddig 30-40 cm friss hó hullott a síterepre, ami azt jelenti, hogy csütörtökön már néhány pályán síelni is lehet. Itt is folyamatosan üzemelnek a hóágyúk, amíg a hőmérséklet fagypont alatt marad.

Katschberg terepén is növekszik a hó mennyisége, de itt csak esténként lehet használni a hóágyúkat, mert napközben még túlságosan enyhe az időjárás. Itt még nem lehet megmondani, hogy mikor kezdődik a szezon, sok függ a következő napok időjárásától.

Bad Kleinkirchheim terepén most még enyhe az idő, csak az 1500 méter feletti részeken van elég hideg a hóágyúzáshoz. Az üzemeltetők nagyon szeretnének legalább egy liftet a következő napokban beindítani. További liftek beindítása itt is az időjárás függvénye.

Hiába hullott 10 centiméter friss hó a Gerlitzen pályáira, és hiába működnek a hóágyúk az üzemeltetők szerint nincs esély arra, hogy a hétvégén valamelyik liftet el lehessen indítani.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.