Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Versenysport: vagy a hó hiányzik vagy a pénz

2006.12.02. Bata Attila

Versenysport: vagy a hó hiányzik vagy a pénz A kedvezőtlenül hómentes európai december miatt az Alpok síterepei sorra kényszerülnek lemondani a tervezett Világkupa futamokat. A jelenleg Észak-Amerikában zajló versenysorozat bepótolhatná az elmaradt versenyeket, de itt nem sikerült összeszedni a rendezéshez szükséges dollárokat.
A december 9-10-i hétvégére tervezett futamokat már elhalasztották, mert nincs elég hó Val d'Isere-ben és St. Moritz-ban, és jelen pillanatban a következő helyszínen, az olasz Val Gardena / Alta Badia pályáin is teljességgel kizárt, hogy versenyt lehessen rendezni.

Fontos lenne az elmaradt versenyeket pótolni, és lehetőleg az eredeti időpontban, de más helyszínen. Adódott a lehetőség, hogy a jelenleg tökéletes észak-amerikai pályákon túrázó Világ Kupa sorozat még egy extra versenyt fusson a másik kontinensen, de erre nem jött össze elég pénz. Pontosan 350 000 dollár hiányzik a versenyek megrendezéséhez.

A körülmények összehasonlíthatatlanul jobbak odaát, pl. Beever Creek-ben két nap alatt egy méter friss hó esett, de az amerikaiakat és főleg a szponzorokat nem nagyon hozza lázba még egy extra verseny. Ellenben érdeklődnek az osztrákok. Már három osztrák terep is jelentkezett házigazdának. Egyikük éppen Sölden, ahol a szezonnyitó elmaradt október végén. A másik két terep Flachau és Reiteralm, ahol az osztrákok edzettek a finn futamok előtt.

(Közben döntés született, hogy Reiteralmban rendezik a férfiak elmaradt szuperkombináció versenyét. Szuperkombináció = lesiklás + szlalom. Mivel a terep nem alkalmas lesikló versenyek rendezésére, ezért a lesiklás helyett szuperóriás-műlesiklást iktatnak a programba. - szerk.)

Legnagyobb segítség persze az égből jöhetne, hiszen az idei szezonkezdet nagyon siralmasan alakul. Az elmaradt három alpesi versenyen kívül (Sölden, Val d'Isere, St. Moritz), biatlon (Aosta, Cogne), snowboard (San Vigilio di Marebbe) és síugró (Harrachov) versenyeket is el kellett halasztani.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.