Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztriában sem lesz teljesen fehér a Karácsony

2006.12.21.

Ausztriában sem lesz teljesen fehér a Karácsony A bécsi meteorológiai intézet szerint Ausztria jelentős részén nem lesz fehér Karácsony estéje. Szürke táj és köd lesz jellemző az ország nagy részére.
Természetes havat csak a hegyi üdülőközpontokban lehet majd találni, amelynek a vastagsága sem lesz túlságosan jelentős, de a műhavazott pályákon szerencsére jobb a helyzet.

Tegnap és ma a magasabban fekvő régiókban ugyan gyengébb havazások jelezték a telet, de a hópelyheknek jelentős utánpótlása az ünnepekig már nem lesz. A városokban lehullott kisebb mennyiségű hó pedig valószínűleg elolvad a hétvégére. Az ünnepekre az időjárás talán a legrosszabb kombinációval áll majd elő. Hideg, ködös, borongós idő várható december 24-25-re, és a ködbeborított országban csak a nyugati részeken és a hegyekben bújik majd elő a nap.

Akik az osztrák síterepeken töltik az ünnepeket, valószínűleg megmenekülnek ettől a borongós időtől. Az előrejelzések szerint 600 méter felett ragyogó napsütésben és nulla fok feletti hőmérsékletben lehet majd síelni, javarészt műhavon.

A jelenlegi hőmérsékletek már nagyjából megfelelnek a szokásos télkezdetnek. A napközbeni maximumokra semmi panaszuk nem lehet a síelőknek. A 'gondot' inkább az enyhe éjszaka és a száraz időjárás jelenti.

A legtöbb hó továbbra is a gleccseren fogadja a síelőket, különösen sok hó hullott a Mölltal gleccseren. Az összes síterep megpróbál kinyitni az ünnepekre, legalább jelképesen 1-2 üzembe helyezett pályával. Érdemesebb a nyugatabbra lévő pályákkal próbálkozni, hiszen Tirolban 65, Salzburg tartományban pedig 30 síterep várja a látogatókat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.