Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákiában tegnap megdőlt a melegrekord

2007.01.08.

Nálunk még csak közelítünk a melegrekordhoz, de északi szomszédainknál a hétvégén százéves melegrekord dőlt meg. A déli országrészen fekvő Komáromhoz közeli Hurbanovo (Ógyalla) településen mértek 15,1 fokot. Az északabbra fekvő részeken is enyhe az időjárás, amely egyre jobban tönkre teszi a pályákat.

A Komáromtól 10 kilométerre fekvő falu automatikus mérőberendezése regisztrálta a rekordot, amelyet természetesen kézi méréssel is ellenőriztek. Az ellenőrzés a rekordot beigazolta, sőt kicsivel többet 15,2 fokot mutatott. Szlovákiában 106 éve mérik rendszeresen a napi hőmérsékletet és január 7-én még sosem mutatott ilyen magas értéket a hőmérő.

Sajnos rendkívül enyhe időjárás köszönt ezen a héten az Alpok és Közép-Európa síterepeire. Szlovákiában sorra zárnak be a pályák a meleg következtében, és valószínűleg a hétvégére csak nagyon kevés helyen lehet majd síelni. A nyitva tartó pályákon sem a legjobb a hó minősége és jellemző a zsúfoltság. Változást csak egy kiadós havazás hozhatna, amelynek az időpontját jelenleg még megjósolni sem lehet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.