Romániát megbénította az erős havazás

2007.01.03.

Több száz áram nélkül maradt lakás, több ezer hóban veszteglő autó és kamion, öt elakadt vonat, valamint lezárt kikötők a mérlege az első intenzív havazásnak Romániában, amely tegnap köszöntött az országra viharos erejű széllökések kíséretében. A Kárpátok síterepei rekordidő alatt 50-80 cm friss havat kaptak.

A legtöbb turistát útközben érte a hatalmas hóesés, így sokan rekedtek az utakon, amíg meg nem érkezett a segítség. Az utóbbi 24 órában hatalmas havazást jelentettek Románia számos részéről. Brassó belvárosában tíz órán keresztül megállás nélkül havazott, végül is 30 cm vastag hótakaró takarta be a várost.

A hegyekben természetesen még több hullott. Brassó-Poliana síterepén legalább 50 centiméter friss havat hozott az utóbbi 24 óra. A környező hegyekben számos helyen mértek 80 cm friss havat. A Fogarasi havasokban található Biela-tó melletti freeride síterepen (1234-2300m) pedig egy méter friss hó esett. A hatalmas havazás miatt a környék útjait le kellett zárni lavinaveszély miatt.

A tengerparti kikötőket is le kellett zárni az erős széllökések miatt. A Környezetvédelmi Minisztérium felhívta a lakosság figyelmét, hogy a következő napokban további heves havazások, esőzések és szélviharok várhatók Romániában.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.