Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Katasztrofális szezonkezdet hóágyúk nélküli terepeken

2007.01.03. Bata Attila

Katasztrofális szezonkezdet hóágyúk nélküli terepeken A tavalyi fantasztikus tél megmentette a Salzburg melletti Gaißau-Hintersee síterepet a bezárástól. A csodálatos hóviszonyok következtében a pénztárgépek is szépen kasszíroztak, így a síterep egy időre fellélegezhetett. A tulajdonos is óvatos fejlesztéseket tervezett, de az idei tél eddig siralmas.

Még mindig nem tudtak kinyitni. A negyven kilométernyi pályával rendelkező osztrák síterep (760-1567m) nem fekszik túl magasan, de az idén bebizonyosodott, hogy nem ez a legnagyobb hátránya. Sokkal nagyobb gondot jelent az a tény, hogy egyetlen hóágyúval sem rendelkeznek, amely a mostani időjárási viszonyok mellett, akár végzetes is lehet.

Az üzemeltető saját bevallása szerint eddig legalább 300 000 eurós veszteséget volt kénytelen elviselni az időjárás miatt. Mivel a pályákat csak a természet terítheti be hóval, így a helyiek csak reménykedhetnek, hogy előbb-utóbb megérkezik a nagyon várt havazás. Addig is marad a tétlenség és a türelmes várakozás. A síterep 15 állandó alkalmazottját kényszerből szabadságra kellett küldeni, és a szokásos tíz fő idénymunkást még munkába sem tudták állítani, ugyanis a nyitás napját még megbecsülni sem lehet.

A jelenlegi 5 cm vastag hóréteg teljesen alkalmatlan sportolásra és a következő napokra szóló időjárás jelentés sem kecsegtet semmi jóval. Ha ez így folytatódik tovább, akkor valószínűleg felerősödnek majd azok a hangok, amelyek már korábban is a síterep bezárását szorgalmazták. Nagy kérdés, hogy lehet-e majd jövőre is használni ezt a síterepet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.