Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

1300 alkalmazottat küldenek el hóhiány miatt

2007.01.07.

1300 alkalmazottat küldenek el hóhiány miatt Az idei siralmas tél nem csak a síelők vakációját teszi tönkre, hanem komolyan fenyegeti a síelésből élők egzisztenciáját is. Lassan már a síterepek is kénytelenek lesznek az alkalmazottjaikat elbocsátani. A kanadai Blue Mountain síterep 1300 alkalmazottját küldte el a hóhiány miatt.

Az ontariói Blue Mountain síterep szinte fürdik a tavaszias napsütésben, a gond csak az, hogy most még csak januárt írunk. A síterep egyelőre csak álmodik arról, hogy az idén még egyszer újra kinyithatnak. A meteorológiai előrejelzések semmi jóval nem bíztatnak. Kényszerűségből a síterepen dolgozó 1300 idénymunkást és részmunkaidőst legalább három hétre el kellett bocsátani. Majd csak akkor tudják őket foglalkoztatni, ha kedvezőre fordul az időjárás.

A síterep még 400 állandó alkalmazottat is foglalkoztat, őket jelenleg egyhetes kényszerszabadságra küldték. A síterep december elején nyitotta meg a kapuit, akkor még mindenki bizakodva várta az idei szezont. Sajnos december közepe óta a hó nem esett, és számos vendég mondta le foglalását a síterep által üzemeltetett szállodákban. A dolog igazán példátlan. Még sosem fordult itt elő, hogy szezon közben be kelljen zárni. Az pedig, hogy ennyi alkalmazottat kell elküldeni, teljességgel hihetetlennek tűnik.

Általában január közepére már a szezon felét maguk mögött szokták tudni, de az idén igazából még el sem tudták kezdeni. A meteorológusok szerint további szokatlanul enyhe hónapok következnek majd. Sokaknak eszébe jut az 1991/1992-es szezon, amikor hasonló gondokkal küzdött a síterep és falu. A szomszédos Collingwood települést azért is érinti nagyon érzékenyen az elbocsátás, mert a falu lakóinak 60%-ának a síterep ad munkát.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.