Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Raktáron maradnak a lécek ilyen melegben

2007.01.15.

Raktáron maradnak a lécek ilyen melegben A síszaküzletek egyre nehezebben viselik el az idei szezont. A tavaszias időjárás kedvezőtlen hatással van az eladásokra is, sokkal kevesebbet költünk téli felszerelésre. A kereskedők akciókkal próbálják kiüríteni raktáraikat, a gyártók pedig kissé félve tervezik már a következő évad modelljeit.

A felszerelésgyártók félve fogtak neki a következő szezon slágertermékeinek fejlesztéséhez. Sok gyártó elképzelhetőnek tartja, hogy az idei nagyon gyenge szezon miatt a kereskedők jóval kevesebbet fognak rendelni jövőre. Christian Zulehner, az AMER Sport (Atomic és Salomon) osztrák vezetője szerint a kereskedők már nem engedhetnek meg maguknak további kiárusításokat. Nem egyszerű a mostani helyzet, hiszen a raktárak tele vannak felszereléssel, és az új típusokra eddig enyhe volt a kereslet. Az Atomic értékesítője szerint a kereskedőknek türelmesnek kell lenniük, legalább amíg egy kis hó esik.

Thomas Rakuscha, a Blizzard értékesítési vezetője szerint, akik ebben a nehéz helyzetben olyan termékeket tudnak gyártani, amelyek nem maradnak raktáron, azok jó eséllyel néznek a következő szezon elé. Mivel sajnos semmilyen ráhatásuk nincs az időjárásra és a hóviszonyokra, így megpróbálnak a fejlesztésre koncentrálni és minél jobb termékekkel megjelenni a piacon.

Az eladatlan termékek között is kifejezetten rossz szezont zártak eddig a futólécek és a túralécek gyártói. Ezeket a termékeket még a többinél is jóval kevesebben keresik. A felszerésgyártók már csak abban reménykednek, hogy a februári iskolaszünetek idejére végre megérkezik a havazás is, és akkor még viszonylag tisztességesen meg lehetne úszni ezt a szezont.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.