Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Colorado: hóvihar és lavina, New York: 22 fok!

2007.01.08.

Teljesen kétarcú lett az Egyesült Államok időjárása az elmúlt napokban. Amíg coloradoi Denvert és környékét már a harmadik hatalmas hóvihar temette be egymás után az idén, és az alaszkai síterepeken szinte minden hórekord megdőlni látszik, addig New York-ban kellemes 22 fokban lehet sütkérezni a napon.

New York-ban a Central Parkban szombaton 22 fokot mértek, szokatlan januári látványt nyújtott a park a lazán öltözött látogatóival. Hasonló enyhe évkezdetre utoljára 1950-ben volt példa. Arra pedig sokkal régebben volt példa, hogy nem akart megérkezni a havazás New York-ba. Az eddigi negatív rekordot 1878. január 4-én jegyezték fel, abban a szezonban addig kellett várni az első hópelyhek megérkezéséig.

Teljesen más képet mutat az ország másik fele. Alaszka városaiban az ilyenkor szokásos hómennyiségnek már a négyszerese hullott le, a síterepek pedig csodálatos körülményeket kínálnak a síelőknek. Alyeska síterepére például két és fél méter hó hullott a karácsonyi ünnepek táján, amely jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy megdőljön a decemberi rekord. Számunkra kissé nehezen elképzelhető, hogy összesen 718 cm hó hullott itt decemberben. Jelenleg a felső pályákat 260 centis hóréteg borítja.

Szintén tombol a tél Colorado államban. A közlekedés számos helyen megbénult Denver környékén. Állandósult a lavinaveszély. Hócsuszamlástól már nem csak a pályák környékén kell tartani, hanem a hegyi utakon is. A hétvégén az egyik országútra zúdult lavina több autót temetett maga alá és a hegyimentőknek csak megfeszített munkával sikerült kimenteniük a kocsikban és a hó alatt rekedt nyolc utast.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.