Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megjött az első hó: öröm Moszkvában, károk Malibuban

2007.01.21. Bata Attila

Megjött az első hó: öröm Moszkvában, károk Malibuban A héten megérkezett az első havazás Moszkvába és kaliforniai Malibu tengerpartjára, de micsoda különbség van a két esemény között. Moszkvában már hónapok óta várják a szokatlanul enyhe szezon első havazását, Malibuban pedig egyáltalán nem számítottak rá, itt körülbelül húsz évvel ezelőtt havazott utoljára

Szombaton végre havazott Moszkvában is. Az Európán átrohanó Kyrill orkán péntek este elérte Moszkvát is és felfrissítette a várost. A moszkvaiak hozzászoktak korábban a téli viszonyokhoz, így az idei enyhe szezon eddig váratlanul érte őket. A meteorológiai adatok szerint 130 éve nem volt ilyen enyhe tél Moszkvában. A nulla fok körüli hőmérsékletben a frissen esett hó nagy része megmaradt a város utcán, kisebb fennakadásokat okozott a közlekedésben.

Hírek szerint számos moszkvait lelkileg érzékenyen érintett a téli körülmények hiánya, megnőtt a pszichológusokhoz forduló betegek száma, sokakon enyhe depressziós tünetek jelentkeztek az elmaradt tél miatt. A Moszkvától délre található Kaluga város önkormányzata rendkívüli döntésre szánta el magát. Tekintettel az enyhe télre, visszafizette a város lakóinak a korábban befizetett fűtésköltséget egy részét. Ne felejtsük el, pont egy évvel ezelőtt ezen a környéken -35 fokot is mértek.

Még nagyobb meglepetést okozott a havazás a kaliforniai tengerparton, ahol kis túlzással hódeszkára lehetett cserélni a szörfdeszkákat. A milliomosok lakóhelyének számító Malibu feletti dombokat pedig vékony hóréteg borította. Teljesen érthető, hogy felkészületlenül érte a várost a hóesést, ezért kisebb közlekedési káoszt okozott a havazás.

Mivel több mint 20 éve nem havazott ezen a környéken, rengetegen rohantak ki a szabadba videokamerával vagy fényképezőgéppel a kezükben, amikor elkezdtek hullani az első hópelyhek. A kék egéről és napos tájairól  híres tengerparti részt legalább egy millió dolláros kár érte a hideg miatt, hiszen a fagy tönkretette a narancs, eper és avokádó termés nagy részét.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.