Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zsúfoltság a tiroli pályákon az ünnepek alatt?

2006.12.19.

Zsúfoltság a tiroli pályákon az ünnepek alatt? Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy zsúfoltak lesznek Tirol pályái az ünnepek alatt. Az összes szállást már lefoglalták előre, a szokásos nagyságrendben érkeznek majd a turisták, csakhogy az idei ünnepek alatt a pályák nagy része valószínűleg zárva lesz.
Emiatt a szokásos tömeg kénytelen összezsúfolódni a használható lejtőkön.

Valószínűleg a Tirolban található 340 000 vendégágy mindegyike foglalt lesz az ünnepek alatt az eddigi foglalások és kereslet alapján. Ebből a hatalmas mennyiségből 9500 St. Antonban található, ahol már lassan ki lehet tenni a 'Megtelt' táblát is. A gond az, hogy itt jelenleg csak 25 lift jár a 85-ből, és ez számmal ugyan növekedni fog a következő napokban, de nagyon jelentős javulás nem várható.

Innsbruck környékén a december 26-27-i napok ígérkeznek húzósnak. Ha a 16 000 szállásvendég a helyiekkel egyszerre vonul a pályára, akkor igencsak szűken lesznek, hiszen jelenleg a 70 liftből csak 30 üzemel.

Legoptimistábbak Mayrhofen síterepének üzemeltetői, akik azt ígérik, hogy az összes (49) lift üzemelni fog az ünnepek között. Itt is 16 000 vendéget fognak elszállásolni, de az ígéretek szerint itt nem lesz 'dugó' a pályákon.

A söldeni gleccserpálya vezetője szerint eddig nagy hasznuk nem volt abból, hogy az alacsonyabban fekvő pályákon nem lehetett síelni. Egyelőre nyoma sincs az ilyenkor szokásos tömegnek, és biztosak benne, hogy az ünnepek alatt sem lesznek túlzsúfoltak a pályák.

A következő napokban hideg, de száraz idő várható Tirolban. Természetesen a hóágyúk maximális teljesítménnyel fognak üzemelni, annak érdekében, hogy az ünnepek alatt minél több pályát lehessen használni. A hátralévő néhány nap még segíthet valamit a helyzeten, hiszen a tiroli pályák 60 százaléka hóágyúzható.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.