Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagy siker volt a közvetlen szlovák vonat Semmeringre

2006.03.25. Bata Attila

Az osztrák vasút szerint nagyon bevált ebben a szezonban a kísérleti jelleggel bevezetett közvetlen vonatkapcsolat a semmeringi pálya és Szlovákia között. A sikeren felbuzdulva az osztrákok jövőre sűríteni szeretnék a járatokat, amelyeket az idén a szlovákok maximálisan kihasználtak.

Az osztrák vasutak alsó-ausztriai régiójának véleménye szerint a szlovák síelők Semmeringre csábítását megcélzó vasúti program a vártnál sokkal nagyobb sikerrel zárult. Ebben a szezonban szombaton és vasárnap közlekedtek közvetlen járatok Szlovákia és Semmering között. A vasút tájékoztatása szerint a vonatok kihasználtsága megközelítette a 100 %-ot. A nagy érdeklődésre való tekintettel már most biztosnak mondható, hogy jövőre minden nap közlekedik majd a "sívonat" Szlovákiából.

Hétvégenként kb. 450 szlovák síelő vette igénybe a különvonatot, amely 2007-től várhatóan  nyáron is közlekedni fog hétvégenként a bevált útvonalon. Az osztrákok szeretnék, ha a szlovákok nyáron Semmering környéki hegyekben túrázva töltenék el szabadságukat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.