Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új ülős felvonót adtak át Szlovákiában

2006.02.21. Bata Attila

A hétvégén adták át Szlovákia legújabb ülős felvonóját a Kis-Fátrában található Valcianska dolina (Valcsai-völgy) síterepen. Az új négyszemélyes ülőlift várhatóan még népszerűbbé teszi majd az inkább Snowland néven ismert síterepet, amely alacsony magassága ellenére nagyszerű feltételeket kínál a családos és csoportos síelésekhez.
Új lifteket általában ritkán terveznek februári átadással, az új Doppelmayr lift átadása is tavaly decemberre volt tervezve, de néhány nehézség miatt kisebb csúszás hátráltatta az átadást. A felvonó végül is az előző hétre átadható állapotba került, és erről az eseményről beszámolt a szlovák sajtó is.

Most nagyságrendekkel megváltozhat a síelés, mivel a lift felső állomása a 830 méter magas Pivnica hegyre került, pontosan kétszáz méterrel van magasabban, mint az eddigi húzóliftek felső állomása. Az újonnan meghódított szintmagasságra új pályát is építettek a helyiek, amelyet az eddigi Preteková pályába csatlakozik és összesen majdnem 2 kilométert lehet most már egyfolytában piros pályán síelni, és utána kényelmes ülőlifttel újra felutazni a csúcsra.

Az új liftet alsó állomása 530 méteren, a felső 830 méteren található. A felvonó hossza 1335 méter és óránként 1756 utast tud szállítani ideális esetben. Az új lift mellett található mág további 4 Tatrapoma típusú húzólift és most már összesen hat (három kék, három piros) pálya is. A síterep könnyen megközelíthető, hatalmas parkolója van és Martintól (Túrócszentmárton) 12 kilométerre található. Érdekesség, hogy külön jegy is váltható azoknak, akik csak a húzólifteket szeretnék használni. Egy mindenre érvényes felnőtt napijegy jelenleg 620 koronába (kb. 4300 Ft) kerül. Ideális egynapos alternatívát jelenhet a környékben síelőknek.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.