Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyolcszemélyes liftet adnak át Szlovákiában a hétvégén

2006.03.03. Bata Attila

Nyolcszemélyes liftet  adnak át Szlovákiában a hétvégén A hétvégén újabb ülőfelvonót avatnak északi szomszédaink, ezúttal a Kis-Fátrában található Vratna völgyében. A szombattól üzemelő nyolcszemélyes kabinos lift idén már a harmadik új lift Szlovákiában, amely nem kis teljesítmény ahhoz képest, hogy tavaly összesen két új ülőliftet adtak át az egész országban.
Az idei harmadik liftet is az osztrák Doppelmayr cég építette.

Magyarok által az utóbbi időben egyre jobban megismert Vratna völgye télen-nyáron remek lehetőségeket kínál a kikapcsolódásra. A völgy Chleb részén épült új lift is téli-nyári üzemmódban fog közlekedni. A hosszadalmas előkészületek után tavaly augusztus 2-án kezdődött meg az építkezés. Az új Doppelmayr felvonó és a ráépített Swoboda kabinok felváltják az előtte 52 évig üzemelő Von Roll ülőszékes liftet.

Az építkezés következtében teljesen megújult a völgy- és a hegyállomás is. Az átépítésnek köszönhetően sokkal kényelmesebben lehet majd be- és kiszállni az új liftből. Természetesen a lift környéke is átalakult, számos kiszolgáló létesítményt is építettek a szlovákok. Az is megállapítható a fényképek alapján, hogy a kabinok már külsejükben is impozáns látványt nyújtanak.  

Akkor nézzük az új csoda műszaki adatait. Az alsó állomás 736 méteren található és 1860 méter megtétele után érjük el az 1490 méteren található felső állomást. Télen óránként 900 utast, nyáron pedig 240 utast szállíthat az új felvonó, a teljes menetidő hat percig tart. Összesen 23 kabin kapcsolódik a drótkötélre. A lift mellett az ország egyik legjobb pályáin lehet lejönni, két fekete és egy rövid piros pálya található, tehát a Vratna völgyének ezt a részét inkább a gyakorlottabb síelőknek ajánljuk.

Az új lift átadásával párhuzamosan rendezik meg a Vratna völgyében a szlovák snowboard cross bajnokságot.  Az Olimpia óta először indul hazai pályán a helyiek kedvence, Radoslav Aidek, aki Szlovákia első érmét szerezte Torinóban ebben a szakágban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.