Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégi freeride verseny a Lomnici csúcson (Magas-Tátra)

2006.03.02. Bata Attila

Nem mindennapi programot rendeznek ezen a hétvégén a Magas-Tátrában. Péntektől rendezik meg a Lomnic Ride elnevezésű freeride versenyt síelők részére. Igazán kivételes élményben lehet része azoknak, akik részt vesznek, vagy akár nézőként ellátogatnak a versenyre.

A program péntek reggel 10 órakor kezdődik a selejtezőkel, ahonnan a legjobbak a szombati döntőbe kvalifikálhatják magukat. A selejtező helyszíne a Lomnici-nyereg lesz, ahol egy kijelölt szakaszon kell majd a meghatározott szabályok szerint leérkezi a versenyzőknek. A selejtezőben egy maximum 45 fokos és 400 méter szintkülönbségű terepen kell majd lejönni.

Akik bejutnak a szombati döntőbe, azokra igazi csemege vár. A reggel 11-kor kezdődő döntőben a Lomnici csúcsról kell majd lesiklani a sziklák között, a vékony átjárókon. Az indulás a 2632 méter magas csúcsról történik és a néhol 52 fokos lejtőn kell leküzdeni az 500 méteres szintkülönbséget. A szervezők bíznak benne, hogy az időjárás kegyes lesz hozzájuk és ideális feltételek között tudják majd megrendezni ezt a maga nemében is különlegesnek számító freeride versenyt.

A verseny után két nappal egy másik szokatlan programot is rendeznek majd a Lomnici csúcson. A szlovák koncertkörúton tartózkodó ír együttes, a Jape ad koncertet hétfőn a csúcson. Az igazán változatos zenét játszó ír együttes előtte Zsolnán (Zilina), majd utána Poprádon lép fel.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.