Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A szlovák terepek is nagyon várják a havazást

2006.12.28.

A szlovák terepek is nagyon várják a havazást Valamelyest változott a helyzet északi szomszédunknál. Egyre több síterep nyílik meg 1-2 üzemelő lifttel és pályával. Igazi síelésről természetesen még nem beszélhetünk, a néhány nagy nehézséggel behavazott és megnyitott pálya egyelőre még elég kevés ahhoz, hogy ne alakuljanak ki nagy zsúfoltságok a pályákon.

Jasna-Chopok

Az ülőliftek ugyan közlekednek, de csak gyalogosokat szállítanak. A síelőknek még várniuk kell amíg az első nagyobb havazás beköszönt, vagy reménykedni, hogy minél hatékonyabban működjenek a hóágyúk. Jelenleg csak a Biela Pút melletti tányéros működik a mellette található szinte teljesen sima lejtővel együtt. Jelenleg a Záhradky - 1 (Pretekárska) pályát (a kivilágított piros pálya a tányéros mellett Zahradky-n) ágyúzzák folyamatosan, talán 2-3 napon belül lehet már csúszni rajta. És a többi? Hát jelenleg nem túl biztató a helyzet.

Donovaly

Itt is csak annyi hó van, amennyit a hóágyúk gyártottak. Szerencsére most egész nap fagypont alatt van a hőmérséklet, így dolgozhatnak a hóágyúk. Az alacsonyabbik (Zahradiste) oldalon már üzemel a négyszemélyes ülőlift, és a mellette lévő pályák. A többi csákányos és tányéros lift nem jár. Ugyanezen a pályán este is lehet síelni. A napijegy féláron kapható jelenleg. Mától leállítják a másik oldalon (Nova Hola) a Telemix felvonót. Apró öröm, hogy megnyitott a mesterséges műjégpálya a Nova Hola aljában.

Velka Raca

Nagy Raca is végre meg tud nyitni egy pályát. A Dedovka lift melletti kék Kosariska pályán lehet egyelőre síelni, köszönhetően a 25 cm vastag mesterséges hónak. Itt is üzemelnek a hóágyúk, újabb pályákat csak a műhavazás hatékonyságának tükrében lehet majd használni.

További üzemelő ismertebb síterepek:

Csorba-tó, Lomnici nyereg, Tátrafüred és Tátralomnic környéke, Tále, Drenica, Certovica, Strednica (Zdiar), Zverovka-Spálená, Jasenská dolina, Ski-Blanc Ostrý Grún, a Vratna völgye, Certovica, Myto, Skalka és Korompa.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.