Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ünnepek előtti osztrák helyzetjelentés

2006.12.22.

Ünnepek előtti osztrák helyzetjelentés Karácsony közeledtével sokakban felmerül a kérdés, hova menjünk az ünnepek alatt síelni? Különösön aktuális ez most, amikor nem kényeztette el a természet az Alpok síterepeit.
Az elmúlt napok időjárása, ha sok havat nem is, de legalább hideget hozott a hegyekbe, így több helyütt 4-5 napja éjt nappallá téve üzemelnek a hóágyúk.

Sajnos az égiek továbbra is igencsak szűkmarkúak voltak, hiszen átlagban 10-20 cm friss hó esett Ausztriában, valahol még ennyi se. Ellenben néhány karintiai síterepen már tisztességesebben havazott, így például Gerlitzenen 30 cm friss hó hullott.

Határközeli helyzetjelentés

A tartós mínusz fokoknak köszönhetően az alsó-ausztriai és felső-stájer síközpontok is folyamatosan nyitnak:
Lammeralm már tegnap (dec. 21.) óta fogadja a vendégeket, egyelőre csak a duplaüléses illetve a mellette lévő FIS pálya van nyitva, így elsősorban gyakorlottabb sízőknek ajánlható.

Ugyanígy a jobb tudású téli sportolóknak javallott a ma nyitott Hirschenkogel is, ahol egyelőre a Világkupa lejtőn csúszkálhatunk. Holnaptól már a népszerű estisízés is beindul a Varázshegyen.  A szomszédvár, nevezetesen Stuhleck sokkalta nagyobb kínálattal fogadja a vendégeket. Itt szintén a mai nap folyamán kezdik el a szezont egyelőre a Sonnenlift és a buborékos Stuhleckbahn lesz üzembe helyezve. Az elkövetkező napokban további felvonókkal bővül a paletta, így a Familienliftet, a Weißenelfliftet (ez a felső csákányos), az új hatüléses Steinbachalmot is lehet majd használni. A négyüléses Promibahn egyelőre még kérdéses.

Lackenhof am Ötscheren december 23-tól az idén nyáron megépített négyszemélyes Eibenkogel libegőjét helyezik üzembe.  Szintén szombattól nyitja meg kapuit Annaberg, igaz egyelőre meglehetősen kevés lifttel és pályával.

Hochkaron szombattól a következő sífelvonókat és lejtőket használhatjuk: A négyüléses Hochkar-Vorgipfelt, Almliftet, Häsinget, Draxlerlochot, továbbá a duplaszékes Großes Kart és a Zagerlboden gyakorlóliftet a varázsszőnyeggel egyetemben. Ami a lejtőket illeti; az 1-es, a 2-es, az 5a, a 6-os és a 7-es sípályán élvezhetjük a sízés vagy éppen hódeszkázás örömeit.

Lehet sízni Niedaralplon is, igaz egyetlen egy húzófelvonóért (Waldrandlift) egyelőre még nem érdemes ennyit utazni. A többi határközeli síközpont egyelőre zárva tart, de néhányan a jövő hétre tervezik a szezonnyitányt, így például Mariazell, ha minden jól megy december 27-én megkezdi a 2006/2007-es idényt.

Kicsit távolabb

Aki már a nagyobb pályarendszerekre van kiéhezve, annak a következő síparadicsomokat ajánlom:

Oberatauern már november közepe óta "tuti tippnek" számít, főleg most, hogy szinte az egész pályarendszer megnyitott, így a méltán népszerű Tauernrundét is belehet sízni. Bátran tervezhetünk Serfaus-Fiss-Ladis és Zillertalarena (Gerlos és Königsleiten) síterepeire is, hiszen mindegyik helyen már egy tekintélyes pályarendszeren sízhetünk, ráadásul a  gondos műhavazásnak köszönhetően a pályákat is kitűnő állapotban találjuk.

Hasonlóan jó a helyzet Ischgl-en.Hintertuxon a múlt heti 80 cm (!) friss hó igazi fehér köntösbe öltöztette a hegyoldalakat. Bátran ajánlható Ötztal is Söldennel és Gurgl-al, ahol az elmúlt héten 50 cm friss hó esett.

A Ski Amadé területén különösen Flachau számít mostanság nyerőnek; üres pályák és varázslatosan rendbetett lejtők fogadják az ide érkezőket. Ha már Salzburg akkor ne feledkezzünk meg a saalbachi sícirkuszról sem, ahol már nagyjából a pálya-, és liftrendszer felét használhatjuk.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.