Menü ≡

Reiteralm várja a világ legjobb síelőit

2006.12.09.
A síelés visszatér a reiteralmi pályára. Pontosan 28 év telt el azóta, hogy a világ legjobbjai utoljára versenyeztek itt. Vasárnap újra itt lesznek a világ férfi mezőnyének a legjobbjai.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A helyieket persze a hazaiak 10 versenyzője érdekli majd, köztük a sztárok Benni Raich, Hermann Maier és Rainer Schönfelder.

Az osztrákok a balul sikerült észak-amerikai versenyek után nagyon szerették volna megrendezni az elmaradt francia versenyt. A nemzetközi szövetség pedig beleegyezett, hogy Reiteralm legyen az új helyszín. A helyieknek nem volt könnyű dolguk, hiszen tíz nap alatt kellett mindent tökéletesen megszervezniük.

Már több mint egy hete kétszázan dolgoznak éjjel-nappal annak érdekében, hogy tökéletes pálya fogadja a versenyzőket. A hírek szerint a Gasselhöhe oldalában található pálya szerda óta már "versenyképes" állapotban van, a pályára kb. ötven centiméter mesterséges havat hordtak a szervezők.

A versenyzők már megérkeztek Észak-Amerikából, ahol tökéletes viszonyok között gyakorolhattak és az egyik legnagyobb feladatuk az lesz, hogy hozzászokjanak a kb. 25-30 fokkal melegebb hőmérséklethez. A pénteki edzés a közeli Dachstein gleccserpályáján zajlott, majd szombaton került sor a pálya megismerésére.

A rendezők kb. 5000 érdeklődőt várnak a versenyre, akiknek talán majd szokatlan lehet, hogy egy kabinossal fel kell utazniuk a pálya aljához. Hiába, most csak így lehet versenyt rendezni Európában. Tehát, aki élőben nézi meg a versenyt, az egy kis zsúfoltsággal számoljon.

A verseny esélyeivel kapcsolatban érdekesnek tűnik, hogy az összes idei férfi versenyt más versenyző nyerte és a sínemzetek pedig testvériesen megosztoztak az aranyokon. Az idei győztesek eddig: Raich (A), Marco Büchel (LIE), John Kucera (CAN) Aksel Lund Svindal (NOR), Bode Miller (USA), Massimiliano Blardone (ITA) és Andre Myhrer (S).

(Most érkezett: szintén Reiteralm rendezi meg a hóhiány miatt törölt női versenyeket.)

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »