Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már 16 000 Ft körül van a legdrágább napijegy

2006.12.18.

Már 16 000 Ft körül van a legdrágább napijegy Vannak egyszerű dolgok az életben. Például: a legdrágább síterep biztosan a legjobb is. Persze, nem feltétlenül kell ennek így lennie, de komoly üzenete van annak, ha a minőségért fizetni kell. Nos, akkor hogyan is jön ide a síelés.
Colorado, és az USA két legjobb terepe, Aspen és Vail, állandó rivalizálást folytat.

Aspen a múlt héten bejelentette, hogy felemeli a napijegy árát az eddigi legmagasabb összegre, 82 dollárra. Természetesen nem kellett sokáig várni arra, hogy Vail, az ősi rivális is megtegye válaszlépését. Nem is késett a válasz, bár egy kicsit meglepő volt. Az eddigi évek tapasztalatai alapján mindenki körülbelül 1 dollárral magasabb árat várt, de Vail úgy döntött, hogy jó időre eldönti az árháborút, és abszolút történelmi csúcsot döntve már 85 dollárt (kb. 15 600 forint) kér főszezonban egy napijegyért.

Mielőtt teljesen a szívünkhöz kapnánk, gyorsan szögezzük le, hogy ezt az árat csak annak kell kifizetnie, aki közvetlenül a pénztárnál váltana egy napijegyet, amely ilyen árak mellett nem jellemző. Inkább az a jellemző, hogy elővételben megvásárolva jóval olcsóbban lehet hozzájutni. Interneten, sportboltokban, benzinkutaknál, vagy akár szupermarketekben előre megvásárolt jegyekkel jelentős összegeket lehet megspórolni.

Mindenesetre a 85 dolláros jegyár valószínűleg már nem emelhető tovább az idén, bár egy fantasztikus tél még feljebb srófolhatja az árakat. Marketing szakértők szerint, igencsak presztízsértéke van annak, ha egy síterep elmondhatja magáról, hogy itt lehet a legdrágábban síelni. A vásárlók, vagyis a síelők nagy része, a drágaságot sok esetben a jó minőséggel azonosítják.  

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.