Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csúszik a síszezon Kékestetőn

2007.01.17.

A szokatlanul enyhe idő miatt üresek a sípályák Kékestetőn. Havat egyelőre csak a szomszédos Szlovákiából, a Magas Tátra csúcsain látni derült időben. Mivel kellően hideg sincs, az öt hóágyú egyelőre készenlétben vár arra, hogy beköszöntsenek a tartós mínuszok.

A kékestetői Mátra Centrumban ennek ellenére bíznak az igazi télben. Semmi nincs veszve, mert Kékestetőn 70 és 80 közötti a síelhető napok száma. Tehát, ha január 20-a után megérkezik a hideg és a csapadék, akkor az idény még utolérheti magát – kommentálta a megkésett síszezont Bajnóczki Zsolt, a sícentrum sajtófőnöke.

Tavaly egyébként az átlagosnál jobb szezont zártak, a 2005/06-os téli idényben a síelhető napok száma 90 felett volt. Idén szezonnyitó meglepetésként egy új pálya is várja az idei első hó, illetve a síelők megérkezését.

Az Északi pálya a maga 550 méteres hosszúságával, 180 méteres szintkülönbségével egy erős fekete pályának számít. Itt egy – a pályával azonos hosszúságú – csákányos felvonó üzemel majd. Az Északi, valamint a 390 méter hosszú, 80 méteres szintkülönbségű Kis-Északi pályát kiszolgáló csákányos lift óránként 1000 fő kapacitású. Az Északi pályarendszerrel egyébként több mint 3 kilométeresre nőtt a síelhető pályák hossza Kékestetőn – tette hozzá Bajnóczki Zsolt.

Az időjárás-előrejelzések szerint már nem kell sokat várnunk a havazásra, január 22-e után készíthetjük a sífelszerelést. A kékestetői hóhelyzetről a www.kekesteto.hu oldalon, webkamera segítségével tájékozódhatunk.

(Molnár Kata)

KOMMENTEK

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.