Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vasárnap be kellett zárni Lackenhof pályáit

2007.01.18.

Vasárnap be kellett zárni Lackenhof pályáit Az alsó-ausztriai síterepek közül egyelőre még Semmering és Hochkar pályáin lehet csúszni. A magyarok körében népszerű Lackenhof pályáit vasárnap a szokatlanul enyhe időjárás miatt be kellett zárni. Az újbóli üzemkezdetet a következő hideghullám hozhatja meg.

Lackenhof am Ötscher csak 500 méterrel fekszik alacsonyabban mint a szomszédos Hochkar, azonban vasárnap ez bőven elég volt ahhoz, hogy itt eső essen és teljesen lemossa a havat a síterep egyik legfontosabb pályájáról, a Familienabfahrt-ról. Jelenleg a pályamunkások lázasan dolgoznak azon, hogy a családi pálya újra használható legyen. A síterep többi pályáiról próbálnak havat átszállítani a tönkrement pályára.

Barbara Kienzner, a lifttársaság alkalmazottja szerint egyelőre még nem drámai a helyzet, de ugyanakkor senki sem boldog a jelenlegi állapotoktól. Hamarosan a legfontosabb időszak következik, amikor a síszünetet kihasználva nagyon sok család jöhet majd síelni és addigra feltétlenül javulnia kell a helyzetnek. Ha ez sikerül, akkor pénzügyileg is valamelyest jobban fog kinézni az idei szezon, ha nem, akkor sajnos az idénymunkásokat el kell bocsátani.

Szintén panaszkodnak a síelőkből élő szállásadók és vendéglősök. Az elmaradt forralt bor, gulyás és egyéb megrendelések jelentős bevételtől fosztják meg a hegyi Hütték tulajdonosait. Rajtuk már egy lehetséges nagyszerű február sem segítene sokat, hiszen az asztalok nagy része a szezon kezdete óta teljesen üresen áll és lehetetlen lesz behozni az eddigi veszteségeket.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.