Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Határhoz közeli osztrák pályák várják a havat

2007.01.21. Bata Attila

Határhoz közeli osztrák pályák várják a havat A szokatlan időjárási viszonyoknak köszönhetően a határ melletti alsó-ausztria 22 síterepéből jelenleg csak kettő üzemel. Ilyen idényre még rémálmunkban sem gondoltak az üzemeltetők. Ha nem érkezik meg a havazás az iskola szünet idejére, akkor teljes lesz a pénzügyi katasztrófa.

A túl enyhe és mesterséges hó készítésre alkalmatlan időjárás teszi álmatlanná a hirschenkogeli terep üzemeltetőinek éjszakáit. Jelenleg két pályán lehet síelni, ez minden, amit a jelenlegi hóviszonyok mellett ki lehet hozni ebből a szezonból. Ez az eredmény is rendkívüli erőfeszítéseket igényel a teljes személyzettől. A síterep szóvivője még megbecsülni sem tudja az idei veszteségeket.  

Úgy nézett ki, hogy fantasztikus szezon tanúi lehetünk Mönichkirchen-Mariensse síterepén. A határhoz közeli terepen a nyáron 8 millió eurót költöttek fejlesztésekre. Az új és modern felvonók, valamint az átalakított pályák most ott állnak kihasználatlanul. Valószínűleg itt sem azzal számoltak, hogy január közepéig összesen 14 napot lehetnek csak nyitva ebben a szezonban és ez a két hét nyitva tartás sem volt tökéletes. Ha azt nézzük, hogy a síterep január 7. óta hóhiány miatt zárva van és a nyári befektetéseknek még a töredéke sem térült meg, akkor hatalmas veszteségekről beszélhetünk.  

Katasztrófáról beszél az annabergi pályák üzemeltetője. Itt tényleg nem rózsás a helyzet. Az eddig betervezett bevételeknek a 80 %-a hiányzik és kevés remény van arra, hogy egy havas februárral jelentősen csökkenne a hiány. A síterep kénytelen volt számos alkalmazottját elküldeni.

Van olyan üzemeltető is, aki bízik a kedvező folytatásban. A Königsberg - Hollenstein síterep a nyáron hatalmas ráfordítással egy új pályát épített, amelynek a költségeit természetesen már beépítette az idei bevételekbe. A bevételek eddig teljesen elmaradtak. A 14 kilométer pályával rendelkező terepen jelenleg az összes lift áll, de itt még mindig reménykednek. Két évvel ezelőtt is hasonló volt a helyzet. Akkor csak január 20-án tudtak kinyitni először és mégis egy tűrhető szezon kerekedett ki belőle a végére.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy vasárnap az eső elmosta Lackenhof pályáit. Azóta hatalmas erőfeszítések árán próbálták pótolni a havat környékbeli hegyekből. Sikerült is megfelelő mennyiségű hóval beteríteni a pályákat, de az újabb meleghullám miatt el kellett halasztani az újbóli nyitást. A szezon előtt fejlesztésekre költött 4,2 millió euró megtérüléséhez az idei szezon a vártnál jóval kisebb bevétellel fog hozzájárulni. A környék szállásadóit csak az vigasztalja, hogy vendégeik legalább a szomszédos Hochkaron tudnak síelni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.