Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

1-2 méteres hó a francia síterepeken

2007.03.07. Hernádi László

1-2 méteres hó a francia síterepeken Az elmúlt napok változékony és enyhe időjárásából leginkább a svájci és a franciaországi terepek profitáltak. Ezekben az országokban 30-50 cm friss hó is esett a pályák felső szakaszain, míg a lejjebb fekvő területeken az enyhülés miatt olvadás kezdődött.

Jó hír a Franciaországba indulóknak, hogy jelenleg itt a legjobbak a viszonyok, a terepek nagy részét 1-2 méteres hóréteg borítja.

Ausztriában és Szlovákiában csak a magasabb régiókban havazott, az alacsonyan fekvő részeken sajnos eső áztatta a pályákat. A legjobb hó jelenleg is a gleccsereken várja a sízőket Ausztriában, külön említést érdemel a Dachstein-gleccser 4 métert is meghaladó hórétege.

Szlovákiában a Csorba-tónál, a Lomnici-nyeregben és Chopok-délen a legjobbak a sízés feltételei.

A következő napokban eleinte napos és rendkívül enyhe idő várható, csak 2000 méter felett marad fagypont alatt a hőmérséklet napközben, míg 1000 méteren akár 15-18 C° is lehet. A továbbiakban nagyon enyhe lehűlés kezdődik, némi csapadék is várható, de sajnos 1500 méter alatt leginkább eső formájában. Komolyabb havazás leginkább az olaszországi Alpok középső részén várható.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.