Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Napos idő lesz a hosszú hétvégén

2007.03.14. Hernádi László

Napos idő lesz a hosszú  hétvégén Az előrejelzéseknek megfelelően a múlt héten felfrissültek az olasz-svájci határ közelében található sípályák, itt pár helyen 20-30 cm friss hó is esett a felsőbb régiókban. Sajnos az alacsonyabban fekvő síterepeket eső mosta, Ausztriában Salzburg és Tirol tartományban 1500 méter felett esett pár cm friss hó.

Sajnos sokkal rosszabb a helyzet Alsó-Ausztriában, ahol sorban zárnak be a sípályák. Sok helyen már a következő hétvégén sem lehet síelni.

A francia terepeken az olvadás 10-20 cm-el csökkentette a hóréteg vastagságát, szerencsére még így is bőven egy-két méteres hó borítja a pályák többségét.

Szlovákiában is rájárt a rúd az alacsonyabban fekvő terepekre, itt az enyhe idő és a jelentős mennyiségű csapadék számos pályát kényszerített szezonzárásra. Azok a pályák, ahol magasabb régiókban is lehet síelni, várják a hosszú hétvégre érkező sízőket.

Az utóbbi napok verőfényes, rendkívül enyhe időjárása tovább csökkentette a legtöbb helyen egyébként sem túlságosan vastag hóréteget, a pályák üzemeltetői sok helyen már nem tudják síelhetővé tenni az 1200-1000 méter alatti pályaszakaszokat, ez fölött szerencsére még nem foltosodnak a pályák Ausztriában.

A négy napos hétvégére szép napos időt jósolnak. Felhősödés és csapadék csupán a jövő hét elejére várható, ennek területi eloszlása és halmazállapota még bizonytalan, de valószínűsíthető, hogy sok helyen érkezik majd némi frissítés a sípályákra, sajnos néhol már túl későn.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.