Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfelden rekordszezont zártak a szállásadók

2007.06.10. Bata Attila

Úgy tűnik, hogy nem kell feltétlenül összefüggést keresni a hóviszonyok és a síelés iránti olthatatlan vágy között, legalábbis Nassfelden. A hószegény szezonkezdet ellenére is 3,7 %-kal több vendégéjszakát regisztráltak a legnagyobb karintiai síterepen a rekordhavat hozó előző szezonhoz képest.

Annak ellenére, hogy a szokásosnál sokkal nehezebben indult be a szezon, mégis megdőlt a vendégéjszakák rekordja. A 2006 november és 2007 április közötti időszakban összesen 544 730 vendégéjszakát jelentettek be a vendéglátók, amely 19 500 éjszakával több az előző szezon adatainál. Annál az előző szezonnál, amelyben szinte végig nagyszerű körülmények várták a síelőket, míg az idén csak január második felétől javultak meg a körülmények.

Érdekes, hogy jelentősen csökkent a háromcsillagos szállodákban vagy apartmanokban  megforduló vendégek száma, de ezzel szemben megnőtt a négycsillagos szállodák, és a magánszállások forgalma.

A nagyszerű eredményben jelentős szerepe van a februári, márciusi és áprilisi forgalomnak, amikor kiváló hóviszonyokkal és időjárási feltételekkel várták azokat a vendégeket, akik inkább a hóbiztos karintiai síterep mellett döntöttek, más osztrák hóhiánnyal küszködő síterepek ellenében.

A jó hír mellett egy kevésbé jó hír is érkezett Nassfeldről. Úgy tűnik, nem kell többé találgatni, hogy hol építenek idén új felvonót a síterepen, mert valószínűleg a 2007-2008-as szezonra egyáltalán nem épül új lift. Fejlesztések természetesen lesznek, amelyek közül leginkább a pályák szélesítését és további hóágyúk beszerzését lehet kiemelni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhof zum Waidegger Wirt csillagcsillagcsillag
Igényesen felújított, osztrák családi hotel Karintiában, 5,5 kilométerre Nassfeldtől, ahova a ház elől induló ingyenes síbusszal is eljuthatnak a vendégek. 2-4 ágyas szobák, félpanziós ellátás, étterem, bár, játszószoba és szaunarészleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.