Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új attrakció: jégpalota a Dachstein gleccseren

2007.09.23.

Új attrakció: jégpalota a Dachstein gleccseren A 2700 méter magas "Dachstein Sky Walk" kilátó után egy újabb attrakció csábítja a tél szerelmeseit a Dachstein gleccserre. A Dachstein-jégpalota a gleccser legbelsejét tárja fel az érdeklődők előtt és megmutat egy olyan világot, amely mindeddig rejtve maradt a külső szemlélő számára.

Mindez a Dachstein hegyi állomásától csupán 3 percnyi gyalogútra található és egész évben, minden időben megtekinthető.

A gleccser belsejében tett körút alkalmával, amelyben sok kisebb és nagyobb mélyedés is megbújik, felfedezhetnek a látogatók olyan műalkotásokat is mint a "Trónterem", a "Kristálytemplom" vagy a "Kék szalon". A lenyűgöző oszlopos főbejárat és az apró részletességgel kidolgozott díszítések kínai jégművészek keze munkáját dicsérik, akik heteken át faragták a jeges gleccser belsejét. Több mint egy évig építették a Jégpalotát, amelynek eredményeképp egy lenyűgöző és misztikus műalkotás jött létre a jég, a fények és a hangok ötvözetéből. A "Trónterem" különösen impozáns hatást gyakorol a szemlélődőre. Itt a görög Akropolisz főbejáratát faragták ki, amelyben még a talaj is jégből van.

Ezen kívül további különleges jégfigurák várnak a látogatókra: a Jégkorszak című film sztárjai, Diego, Sid és Scrat is a Jégpalota lakói közé tartoznak. Egyes műalkotások a 700 kg súlyt is elérik.

További információk a Dachstein-jégpalotáról: www.dachsteingletscher.at

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.