Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idegenforgalmi hírek Szlovákiából

2007.12.08.

Idegenforgalmi hírek Szlovákiából Idén az AquaCity Poprad üdülőközpont elnyerte el a nemzetközi World Travel Adwards 2007 díjat. Mintegy 190 ország több mint 200 000 idegenforgalmi szakemberének választása esett éppen az AquaCity Poprad-ra, mint a világ legkörnyezetbarátabb üdülőközpontjára.

Az AquaCity wellness központ és élményfürdő a Tátra alatti Poprádon, a központ energiaforrását biztosító geotermikus forrás felett épült. Komplexuma a bátrak számára nyújtott új kezelési eljárások és egyedülálló lazító gyógymódok bevezetése mellett a legkiválóbb elszállásolási és a legkorszerűbb fürdőlétesítményt foglalja magába.

A Szlovákia északi részén, az Alacsony-Tátra (Nízke Tatry) bércei alatt fekvő jellegzetes falucska - Liptovská Teplička - büszkélkedhet 2007-ben az Év faluja címmel. A falu nem messze Poprádtól található. Ennek a díjnak az elnyerése azzal is jár, hogy a község Szlovákia képviselője lesz a Hollandiában kihirdetett  "A Falvak Felújításáért" összeurópai versenyben, amelyet a bécsi központú Vidékfejlesztést és Falufelújítást Támogató Európai Munkaegyesület hirdet ki.

A kelet-szlovákai Eperjes (Presov) városhoz közel fekvő Sebeskellemesen (Sarisské Lúky) nyílt nemrég egy új Repülőmúzeum. A múzeum kiállítási tárgyai közé főleg régebbi típusú repülők tartoznak, amelyek elsősorban a technika szerelmeseinek szereznek majd örömet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.