Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Martinské Hole: újra dúl a vita a sípálya körül

2007.10.04. | Szerző: Bata Attila
Martinské Hole: újra dúl a vita a sípálya körül A Martin (Túrócszentmárton) feletti síterepen újra fellángoltak a korábbi ellentétek. A jó adottságú síterep (Martinské Hole) üzemletetése miatt már korábban is nézeteltérés támadt, most az önkormányzat is bekeményített. Azt tervezik, hogy egész szezonra lezárják a síterephez vezető egyetlen utat.
h i r d e t é s

A múltbeli sérelmekről már írtunk korábban. A jelenlegi üzemeltető és a rivális Pro Ski cég viszonya nem felhőtlen. A Pro Ski korábban szeretett volna egy nyolcszemélyes liftet építeni a hegyoldalba, a saját tulajdonú pályái mellé, de ezt a korábbi önkormányzat nem engedte. Közben lezajlottak a választások és a mostani önkormányzat pedig a jelenlegi üzemeltető fejlesztési terveire mondott nemet.

Az önkormányzat egyéb eszközökkel is borzolja a síelők idegeit. Bejelentették, hogy egész szezonra lezárják a síterephez vezető egyetlen utat, mert annak műszaki állapota nem megfelelő. Amennyiben valóban lezárnák azt az utat, az a síterep teljes bezárását is jelentené az idei szezonra.

A jelenlegi üzemeltető már májusban jelezte, hogy fel kellene újítani az utat, de semmi sem történt. Az üzemeltető szerint az út az erdőgazdaság tulajdona, tehát az államnak kellene lépnie ebben a kérdésben. Az üzemeltető saját költségéből bevállalná az út minimális felújítását, de csak akkor, ha az önkormányzat garantálja, hogy használni lehet a szezonban.

Az önkormányzat szerint a jelenlegi üzemeltető semmit sem költ a síterepre és minden lehetséges eszközzel megakadályozza a rivális üzemeltető befektetéseit. A korábban elutasított fejlesztésekkel kapcsolatban a polgármester megjegyezte, hogy a javasolt átépítéseknek nem voltak meg a feltételei.

A rivális Pro Ski cég azt állítja, hogy a korábban megígért, a városból közvetlenül a hegyre közlekedő nyolcszemélyes felvonó mellett, további három-négy darab ülőszékes liftet is építene. Ezen felül új pályákat építenének a meglévők mellé, és terveznek egy 3,3 kilométer hosszú teljesen új pályát, amely a hegyről a városba vezetne.

Valószínűleg az ügynek lesz folytatása. Emlékezzünk rá, hogy a Pro Ski két évvel ezelőtt farönkökkel torlaszolta el a sípályáit, de később - ha késve is - mégis csak beindult a szezon.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »