Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már kapható a DVD a szlovák síelés történetéről

2008.02.28. Bata Attila

Már kapható a DVD a szlovák síelés történetéről Korábban már beszámoltunk róla, hogy Tátralomnic és Chopok környéki sípályákat üzemeltető társaság DVD-t jelentetett meg a magas-tátrai, valamint a szlovákiai síelés történetéről. A DVD-t Magyarországon először, a hétvégén megrendezendő Utazás kiállításon lehet megvásárolni a szlovák standon.

Múlt heti szlovák kirándulásunk egyik becses zsákmánya az új DVD, amelyet azóta már többször is megnéztünk. Pontosan száz évvel ezelőtt készült az első filmfelvétel a magas-tátrai síelésről, többek között ez is szerepel a filmben.

A kiadvány érdekes felvételeket tartalmaz az elmúlt száz év szlovákiai síeléséről. Korai filmfelvételeken látjuk a háború(k) előtti Magas-Tátrát, olyan hegyoldalakban síelnek a Magas-Tátrában, ahol ez manapság már nem megengedett. Képet kapunk a szlovák versenysíelés történetéről is.

Bemutatják a szlovák sísport fejlődését, a kézsmárki sígimnázium megalapítását, a jasnai FIS versenyek megrendezését. Szóba kerül az 1970-ben Csorba-tónál rendezett északi világbajnokság, amely után a szervezők gratuláló levelet kaptak az amerikai elnöktől, de ezt nem hozhatták nyilvánosságra, mert az akkori orosz vezetés nem gratulált.

Az ötvenperces film magyar felirattal megtekinthető, főleg a Magas-Tátra és a szlovák sítörténet után érdeklődőknek lehet érdekes kiadvány. Információink szerint a DVD az Utazás kiállítás alatt a szlovák standon eredeti árában (99 szlovák korona) megvásárolható, körülbelül 800 forintért.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.