Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új DVD jelent meg a magas-tátrai síelés történetéről

2008.02.05. Bata Attila

Új DVD jelent meg a magas-tátrai síelés történetéről Igazi csemegét tartogat a februári hétvége a Magas-Tátra és a régi idők síelése után érdeklődőknek. A tátralomnici lifttársaság (TLD) egy ötven perces DVD-t jelentetett meg a magas-tátrai síelés történetéről. A szlovák nyelvű DVD, többek között magyar felirattal a február végi Utazás kiállításon már kapható lesz.

Állítólag a tátrafüredi gyógyszerész, Cornidesz Károly 1865-ben síléceket kapott ajándékba Norvégiából, ahol abban az időben már egyre többen ismerkedtek meg ezzel a sporteszközzel. Innen kezdődik a magas-tátrai síelés története, amelyről az első filmes felvétel 1908-ban készült. Száz évvel később a helyiek kiadták a magas-tátrai síelés történetét bemutató rövid kiadványukat.

A "Lyze a hory" (Síelés és hegyek) című film szlovák nyelven készült el, angol, német, lengyel, orosz és magyar feliratokkal. A kiadvány áráról sajnos nincs információnk, de a lifttársaság további 99 korona postaköltség ellenében kipostázza bármelyik szlovákiai címre. Talán érdemes még egy kicsit várni, hiszen a kiadvány megvásárolható lesz a február közepén rendezendő prágai turisztikai vásáron és a február 28-án kezdődő budapesti Utazás kiállításon is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.