Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kiakadtak a szlovákok Michael Palin filmjén

2007.11.02. Bata Attila

Kiakadtak a szlovákok Michael Palin filmjén Michael Palin,a Monty Python csoport egykori tagja, az utóbbi időben a világ számos pontján megfordult és érdekes utifilmeket készített. Sorozatát a hazai televíziók is műsorukra tűzték. A múlt héten Angliában bemutatott Szlovákiáról szóló filmje általános felháborodást váltott ki, nem csak Szlovákiában.

Az angol BBC televízió tűzte műsorára a legújabb epizódot, amelyben egyszerre három országot, Németországot, Csehországot és Szlovákiát mutatott be. Szlovákiára összesen öt perc jutott a műsorban, amelyet teljesen kitöltött egy falusi disznóvágás és a hozzákapcsolódó ivászat. Ezek után a szlovákok nehezményezik, hogy a film azt sugallja, hogy itt csak sörivó, állatokat gyilkoló, együgyű emberek laknak.

A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal és a Gazdasági Minisztérium még nem óhajtotta kommentálni a filmet, egyelőre tanulmányozzák a felvételt. Többen kifogásolták, hogy Palin nem vette a fáradtságot és el sem utazott Pozsonyba, a fővárosba, és szó sem esett az országban található kastélyokról, várakról, sípályákról és strandfürdőkről.

A film, amelyet hamarosan az egész világon is bemutatnak, kiváltotta a korábban Szlovákiában járt angolok elégedetlenségét. A BBC és Michael Palin számos panaszos levelet kapott az utóbbi napokban. Sokan kifogásolták, hogy a németek tisztálkodási szokásait is részletesebben ismertette, mint Szlovákiát.

A szlovák részben csak annyi szerepelt, hogy Palin disznóvágáson vesz részt egy kis tátrai faluban, ahol őt is befogják a munkába, és a végén megtanítják kolbászt készíteni. A BBC annyit reagált a kritikákra, hogy Palin nem szokott mindig elmenni a fővárosokba, és más kelet-európai országokba pedig el sem ment.

Így utólag, talán mondhatjuk is, hogy szerencsére.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.