Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Képes beszámoló egy szlovák síhétvégéről

2008.02.25. Bata Attila

Képes beszámoló egy szlovák síhétvégéről Az előző hétvégén kisebb szlovák túrát tettünk. Az egész Szlovákiát elérő enyhe idő ellenére meglepően jó körülmények között síeltünk a Lomnici-nyeregben, és Chopokon az Otupne részen. Tavaszias körülmények nagyon sok magyarral találkoztunk Taléban.

Tátralomnicon továbbra is remekül tartja magát a Kőpataki-tó felett található fekete pálya. A pályát rendesen karbantartják, a ratrakolt pálya melletti részeken is lehetett csúszni. Az időjárás a szokásos változatos arcát mutatta, ha éppen valakinek nem tetszett a szikrázó napsütés, akkor csak tíz percet kellett várni a mindent beterítő ködre, vagy fordítva.

Fekete pálya Lomnicon Kőpataki-tó felett
A piros erdei pálya

 

Cucoriedky kezdőknek
Biela Put - új lift
Tále - a pálya alsó része

 

A Kőpataki-tó alatti pályák közül a piros erdei pályát ugyan lezárták, de saját felelősségre bárki használhatta. Kisebb odafigyeléssel kellett kerülgetni a kiálló köveket, de a 400 méter hosszú Start - Cucoriedky pálya egész nap jól bírta a kezdők rohamát.

Jasnára, a Chopok északi oldalára csak délutánra értünk oda, éppen amikor a Biele Put új négyszemélyes liftje feletti ülőliftet, és az összes fenti ülőliftet lezárták. Késő délutánhoz, és a tavaszias hőmérsékletekhez képest is nagyszerűen lehetett síelni az Otupne oldalában közlekedő "tojáslift" alatti pályán.

Körülbelül 10-15 fokos meleg és rengeteg honfitársunk fogadott a tálei pályáknál. Az enyhe idő ellenére az összes pálya és lift üzemelt. Természetesen a hóréteg könnyen vizesedett ebben a melegben, de a pályákra nem lehetett panasz, amit bizonyít, hogy az áprilisi körülmények között is sokan síeltek.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.