Menü ≡

A világ leghosszabb fedett pályája épülne Izlandon

2007.12.15. | Szerző: Bata Attila
A világ leghosszabb fedett pályája épülne Izlandon Egyre több bejelentés lát napvilágot, amely arról szól, hogy néhány hegyekben és igazi téli körülményekben szűkölködő környék fedett sípálya építését tervezi. A fedett létesítményekben felépített sípályák megépítése és üzemeltetése rengeteg pénzbe kerül. Most Izlandról érkezett hír egy hasonló tervről.
h i r d e t é s

Azok után, hogy sivatagi körülmények között is üzemelnek már fedett sípályák, már kevesen lepődnek meg azon, ha a tökéletes külső hőmérséklettel rendelkező Izlandon terveznek egy hasonló beruházást. Az izlandi sí szövetség terve szerint a világ leghosszabb beltéri sípályája épülne meg, amely megfelelne a Nemzetközi Szövetség (FIS) előírásainak is.

Látványtervek a tervezett létesítményről.

Vendéglő a tetőn Recepció a bejáratnál
Parkoló a bejárat előtt


A Reykjavik régióban található Úlfarsfell dombra tervezett fedett sípálya látványtervei már elkészültek. A pálya több mint 800 méter hosszú lenne, a két végpontja közötti 180 méteres szintkülönbséggel. A pálya melletti lift óránként 4000 síelőt szállítana. A létesítmény jelenleg még csak az előkészítési szakaszban van, az átadást 2010 őszére tervezik.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »