Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb síterep épül a semmiből Oroszországban

2007.08.14. Bata Attila

Újabb síterep épül a semmiből Oroszországban Valami elkezdődött Oroszországban. Miután Szocsi elnyerte a 2014-es téli Olimpia rendezésének a jogát, egyre több síterep terve került nyilvánosságra. Tegnap tették le a legújabb orosz síközpont alapkövét az Altáj Köztársaságban, és ezzel elkezdődött a 21 milliárd forintba kerülő síközpont megépítése.

Az Altáj Köztársaság Oroszország egyik legdélebbi köztársasága, amely közvetlenül az orosz, kazah, mongol és kínai határvonalak mentén terül el. Területének nagy részét magas hegyek borítják, az ország legmagasabb pontja a 4506 méteres Belukha hegyen található. Csodálatos hegyei miatt a helyiek szívesen hasonlítják magukat az Alpok országaihoz. A csodás hegyi környezet szigorú védelem alatt áll, számos területet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

Ebben a köztársaságban helyezték el a legújabb orosz síterep alapkövét. A Manzserok névre hallgató komplexum a szomszédos tóról kapta a nevét. A fővárostól, Gorni Altájtól, nem messze található síterep ünnepségén, megjelent a francia sí szövetség elnök-helyettese is, hiszen a hatalmas beruházás francia szakértők segítségével épül majd fel. A tervek szerint olyan szabadidős komplexumot építenek fel, amelyet mind a négy évszakban használhatnak a sportolni vágyók.

Az építkezés becsült költsége kb. 2,8 milliárd rubel (21 milliárd forint). Ebből a pénzből összesen 32 darab pályát varázsolnak a hegyoldalba, amelyeknek a teljes hossza eléri a 60 kilométert, és az osztályba sorolása a francia rendszert követi majd, tehát lesz a teljesen kezdőknek való zöld pálya is. A leghosszabb pálya a tervek szerint négy kilométeres lesz, amely egyben a legnagyobb szintkülönbséggel (820 méter) is büszkélkedhet majd.

Az építkezés elkezdődött. Ne feledjük, hogy a helyiek a franciák segítségével, csak úgy mint Szocsiban, itt is a semmiből építik fel az egész síterepet. Az építkezés végén felépül  32 pálya, számos szálloda és kiszolgáló épület és összesen 16 darab lift, amelyekből igazán széles lesz a választék. Elkészül egy nyolcszemélyes kabinos felvonó, három darab hatszemélyes, négy darab négyszemélyes ülőlift, valamint nyolc darab húzólift. Ennek a több mint 12 ezer síelőt befogadni képes síterepnek a következő év december elejére kell elkészülnie.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.