Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Újabb síterep épül a semmiből Oroszországban

2007.08.14. | Szerző: Bata Attila
Újabb síterep épül a semmiből Oroszországban Valami elkezdődött Oroszországban. Miután Szocsi elnyerte a 2014-es téli Olimpia rendezésének a jogát, egyre több síterep terve került nyilvánosságra. Tegnap tették le a legújabb orosz síközpont alapkövét az Altáj Köztársaságban, és ezzel elkezdődött a 21 milliárd forintba kerülő síközpont megépítése.
h i r d e t é s

Az Altáj Köztársaság Oroszország egyik legdélebbi köztársasága, amely közvetlenül az orosz, kazah, mongol és kínai határvonalak mentén terül el. Területének nagy részét magas hegyek borítják, az ország legmagasabb pontja a 4506 méteres Belukha hegyen található. Csodálatos hegyei miatt a helyiek szívesen hasonlítják magukat az Alpok országaihoz. A csodás hegyi környezet szigorú védelem alatt áll, számos területet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

Ebben a köztársaságban helyezték el a legújabb orosz síterep alapkövét. A Manzserok névre hallgató komplexum a szomszédos tóról kapta a nevét. A fővárostól, Gorni Altájtól, nem messze található síterep ünnepségén, megjelent a francia sí szövetség elnök-helyettese is, hiszen a hatalmas beruházás francia szakértők segítségével épül majd fel. A tervek szerint olyan szabadidős komplexumot építenek fel, amelyet mind a négy évszakban használhatnak a sportolni vágyók.

Az építkezés becsült költsége kb. 2,8 milliárd rubel (21 milliárd forint). Ebből a pénzből összesen 32 darab pályát varázsolnak a hegyoldalba, amelyeknek a teljes hossza eléri a 60 kilométert, és az osztályba sorolása a francia rendszert követi majd, tehát lesz a teljesen kezdőknek való zöld pálya is. A leghosszabb pálya a tervek szerint négy kilométeres lesz, amely egyben a legnagyobb szintkülönbséggel (820 méter) is büszkélkedhet majd.

Az építkezés elkezdődött. Ne feledjük, hogy a helyiek a franciák segítségével, csak úgy mint Szocsiban, itt is a semmiből építik fel az egész síterepet. Az építkezés végén felépül  32 pálya, számos szálloda és kiszolgáló épület és összesen 16 darab lift, amelyekből igazán széles lesz a választék. Elkészül egy nyolcszemélyes kabinos felvonó, három darab hatszemélyes, négy darab négyszemélyes ülőlift, valamint nyolc darab húzólift. Ennek a több mint 12 ezer síelőt befogadni képes síterepnek a következő év december elejére kell elkészülnie.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »