Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újra várják az orosz vendégeket Tirolban

2007.02.09. Bata Attila

Újra várják az orosz vendégeket Tirolban Úgy tűnik, megnyugodnak a kedélyek Kitzbühelben. Az osztrák sajtóban kiszivárgott a helyi szállodások közös egyezsége, hogy korlátozzák az orosz turisták számát. A kapcsolatok diplomáciai szinteken is rendeződtek, a hír bejelentő vezetőt elbocsátották, és újra szívesen látják az orosz turistákat.

Természetesen mindkét ország diplomatái lázasan keresték a kínos konfliktus feloldásának lehetőségeit. A turizmusért felelős orosz miniszter a moszkvai osztrák nagykövetségen bejelentette, hogy csak félreértésről volt szó. Hasonlóan cselekedett osztrák kollegája is, aki elképesztőnek valótlanságnak nevezte a hírt. Egyébként a hír bejelentőjét, a kitzbüheli turisztikai hivatal vezetőjét felmentették állásából.

Az eset hátterében állítólag az állt, hogy nagyon sok orosz turista kereste fel a tiroli üdülőhelyet. Nehéz dilemma elé állította a tiroliakat az idei ortodox karácsony. Hiába hagynak itt egy vagyont az oroszok, de a helyiek nem szeretik őket, mert túl hangosak, túl sok alkoholt isznak, és rendkívül udvariatlanul viselkednek mindenkivel. A kiszivárgott hír szerint, a szállásadók azt tervezték, hogy az ideérkező orosz turisták száma nem haladhatja meg az összes külföldi vendég 10 százalékát. Az egyértelműen az oroszok ellen irányuló korlátozásból hatalmas botrány kerekedett.

Végül is kiderült, hogy az idelátogató oroszok aránya még csak a 2 %-ot éri el, és a szállásadók szerették volna ezt az arányt még magasabbra, legalább 10%-ra emelni. A hivatalos verzió szerint ezt a közleményt értette teljesen félre az osztrák és a nemzetközi sajtó. Talán az ügy lezárult, és újra tárt karokkal várják az orosz turistákat Kitzbühelben és környékén.

Európában a számos síterepet úgy könyvelnek el, hogy oda melyik nemzet síelői látogatnak a legnagyobb számban. A francia Chamonix a svédek, Val d'Isere és Méribel a britek, Courchevel az oroszok, Val Thorens a hollandok, Les Deux Alpes pedig az olaszok kedvenc helyének tekinthető.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.