Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Orosz síelő invázió várható az osztrák pályákon idén

2005.11.07. Bata Attila

Az oroszok már a spájzban vannak - hangzott a híres mondat a klasszikus magyar filmben, de az idén valószínűleg Ausztria legjobb terepein is tömegesen megjelennek majd. Az osztrák tartományok egymással versenyezve próbálják magukhoz csábítatni az orosz vendégeket, és most úgy néz ki, hogy a bolgárok is beleerősítenek.

Salzburg tartomány idén először közvetlen légi összeköttetést biztosít Salzburg és Moszkva között. A két város között hetente különjárat szállítja majd az orosz turistákat Karácsonytól március végéig. Ugyancsak bekapcsolódott az orosz piac megszerzéséért folytatott küzdelembe a nem éppen olcsóságáról ismert Voralberg tartomány is. Ők hetente kétszer hozzák-viszik a vendégeket ugyanabban az időszakban, beiktatva egy kis minszki kitérőt is. A legnagyobb sikere talán Tirolnak van manapság. Oroszország már az ötödik az idelátogató vendégek száma szerint.

Helló Kitzbühel!
Helló Kitzbühel!
Viszlát Elbrusz!
Viszlát Elbrusz!

Az osztrák idegenforgalmi szakemberek nagyon jó véleménnyel vannak az orosz vendégekről, négy- és ötcsillagos szállodákban alszanak és szívesen vesznek igénybe minden extra szolgáltatást. Jellemzően családosan jönnek, de most már csoportosan is.

Kitzbühel, Sölden, St. Anton és Ischgl síterepeinek vezetői szinte lasszóval fogdossák az oroszul beszélő síoktatókat. Lassan a vendéglők is kénytelenek a helyi specialitásokat cirill betűkkel nyomtatni az étlapon, mert az oroszok ebben a tekintetben is jó vendégnek számítanak és hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni a színvonalas szolgáltatásokért.

A fejlődő bolgár síterepek is úgy gondolták, hogy felmelegítik az egykoron szoros kapcsolatokat és a moszkvai "Hó-Show" alkalmával bejelentették a saját különjáratukat, amivel november végétől áprilisig érkezhetnek orosz síelők az egyre jobb bolgár terepekre. A bolgárok főleg olcsó áraikban bíznak, amely csábító lehet a hatalmas lehetőség kiaknázására.

Oroszország és az utódköztársaságok némelyike fantasztikus adottságokkal rendelkezik, de a síterepek infrastruktúrája, főleg a bürokrácia miatt, katasztrofális. Jellemző, hogy a Moszkva mellett üzemelő 200-300 méteres dombocska valószínűleg a világ legdrágább síterepe ár-érték összehasonlításában.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.