Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egyre több magyar síel Stájerországban

2005.11.01. Bata Attila

Nyolc évvel ezelőtt valamire rájöhettek a vendéglátók Stájerországban, mert azóta minden évben egyre több vendég érkezik hozzájuk. Mindig is elismeréssel adóztam azoknak a statisztikáknak, amelyek pontosan megmondják, hogy mennyi vendégéjszakát töltöttek az odaérkezők egy területen és a sógorok utánozhatatlan precizitással tartják nyilván ezeket az adatokat.
Kreischberg - a magyarok kedvenc síterepe
Azonban a statisztikai adatokat gyorsan átugró többség kedvéért csak annyit jegyeznék meg, hogy tavaly több mint 2 százalékkal több volt a kiadott szállás Stájerországban, mint a két évvel ezelőtti szezonban. Ehhez mi magyarok is hozzájárultunk. Ha még 97 honfitársunkat sikerült volna rábeszélni egy kis stájerországi síelésre, akkor elértük volna a hatvanezres álomhatárt, de a stájer vendéglátók így is jóval több magyar vendéget láthattak mint korábban. Az elmúlt szezonban 18%-kal több magyar síelt Stájerországban mint előtte.

Nos, akik idén is ellátogatnak, azokat minden tudásfoknak és korosztálynak megfelelő "személyre szabott sípályák"  - 865 kilométernyi lesikló és 2054 kilométernyi sífutópálya - várják.

Csaknem 70 síiskola és síkölcsönző segít a vendégeknek az első próbálkozásoknál, illetve szolgáltatja ehhez a megfelelő felszerelést. Ausztria zöld szíve, ahogy a stájer tartományt nevezik, 61 sítereppel, 71 kabinos és ülőfelvonóval, 242 csákányos felvonóval, 69 gyermeklifttel és 29 éjszakai sípályával, valamint 67 szánkópályával gondoskodik a hófehér téli élményekről.

A beruházások pedig tovább folynak. Az elkövetkező téli szezonra összesen 55 millió eurónyi beruházás valósult meg a felvonók infrastruktúrájának további korszerűsítése céljából.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.