Menü ≡

Nagyon bevált Schladming (Ausztria) tavalyi újítása

2005.10.20. | Szerző: Bata Attila
Nagyon bevált Schladming  (Ausztria) tavalyi újítása Az Alpok síterepei közül elsőként az osztrák Schladming (Planai & Hochwurzen) tette lehetővé síelőinek és boardosainak, hogy a napi síelés után egy diagrammon megnézhessék, hogy mennyit síeltek az adott napon.
A szolgáltatás annyira népszerűnek bizonyult, hogy az előző szezonban több mint százezren voltak kíváncsiak arra, hogy milyen teljesítményt nyújtottak a pályán.

A Skiline tiroli cég már évek óta tökéletesítgette azt a megoldást, amivel a síelők megtudhatnák, hogy egy nap hány kilométert síeltek vagy hány méter szintkülönbséget tettek meg. Ezeket az adatokat sokan szeretnék tudni, de igazából senki sem vette komolyan ezeket az igényeket. A tiroliak sok osztrák terepet próbáltak rábeszélni a rendszer bevezetésére, de egyedül csak a schladmingi terep látott fantáziát benne. A rendszer kialakítása nyáron megkezdődött és a tesztperiódus után decembertől már élesben is használhatták a síterep vendégei. Az első három hónap után már elérték a százezer felhasználót, és nagyon sok pozitív visszajelzés kaptak a vendégektől.

A rendszer használata nagyon egyszerű. Semmit sem kell tenni, csak síelni és használni a bérletet, mert a számítógép ebből számolja ki az adatokat. A nap végén az egyik terminálon kell megadni a bérlet számát és ott helyben megkapjuk a kinyomtatott diagrammot, amely tartalmazza a síelt szintkülönbséget, a megtett kilométert, a használt liftek számát, és a használt pályák nevét. Természetesen ezeket az adatokat az interneten keresztül is megtudhatjuk, és kinyomtathatjuk magunknak, akár hetekkel később is. Többnapos bérlet esetén, akár napi- vagy összteljesítményt is számolhatunk.

Az eddigi rekord 23.000 méter szintkülönbség egy nap alatt!

#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »