Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés a francia terepeken GPS adatokkal

2006.10.04.

Síelés a francia terepeken GPS adatokkal Újabb eszköz áll azok rendelkezésére, akik nagyon pontosan szeretnék tudni, hogy milyen sokat síeltek egész héten, és ezt most már pontos mérésekkel is lehet igazolni az itthoni kétkedő barátoknak.
A Francia Alpok kilenc síterepén a GPS technológiára épülő új számítógépes rendszert vezetnek be, amely méterre pontosan elárulja ezeket az adatokat.

Tavaly már számos helyen tesztelték a Sumit Tracker nevű rendszert, amely úgy látszik átment a vizsgán és ettől az idénytől már élesben is működik. A rendszer pontosan megmutatja, hogy milyen pályákon, mekkora sebességgel, milyen szintkülönséget síeltünk. Az adatokból az is kiolvasható, hogy hány percig ücsörögtünk a lifteken vagy éppen a vendéglőkben.  

Az alábbi adatokat kapjuk meg:
Használó neve, síterep neve, kezdés időpontja, befejezés időpontja, pályán töltött idő, síelt km, liften utazott km, átlagsebesség, csúcssebesség, szintkülönbség, síeléssel, liftezéssel és pihenéssel töltött idő

Ettől a szezontól az alábbi kilenc francia terepen lehet kipróbálni a rendszert: Val d'Isere, Tignes, Morzine, Les Gets, Les Arcs, La Plagne, Courchevel, La Tania és Méribel. A használata egyszerűnek tűnik. Egy mobiltelefon méretű készüléket kell a karunka erősíteni, amelytől nyugodtan lehet síelni egész nap. A nap végén miután a készüléket leadtuk, az adatokat letöltik és egy színes, kétoldalas riport ábráiból tudhatjuk meg, hogy mennyit síeltünk az adott napon.

A rendszer működése igen egyszerű. A karunkra erősített készülék 5-10 másodpercenként rögzíti a pozíciónkat, majd ezeket az adatokat összesíti a nap végén egy szoftver és készít belőle egy értelmes táblázatot.

Természetesen egy ilyen szolgáltatásnak külön ára van. Aki elhatározta, hogy mindenképpen kipróbálja, akár e-mailben is előre bejelentkezhet, így 16,5 angol fontba (kb. 7 000 Ft) kerül egy napra. Amennyiben a síterepen kapunk kedvet hozzá, akkor 23 euróba (kb. 6 500 Ft) kerül. Csoportos kedvezményt előre kell kérni e-mailben. Lehetséges saját GPS készüléküket is használni, ilyenkor csak 15 eurót (kb. 4 300 Ft) kell fizetni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.