Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Húsvéti osztrák körkép: utolsó hétvége a legtöbb síterepen

2006.04.14. Bata Attila

Bár számos osztrák síterepre hétközben csábítóan friss porhó hullott, mégis a síterepek legtöbbje bezár a húsvéti hétvégén. A hétvégével kapcsolatos előrejelzések szerint sokan fogják kihasználni az idény utolsó hétvégéjét még egy síelésre.
Saalbach-Hinterglemm Sícirkusz

A helyi turisztikai hivatalok szerint Saalbach-Hinterglemm-be már csütörtökön 8000, Zauchensee pályáira pedig kb. 5000 vendég érkezett. A húsvéti ünnepekre kb. 10 000 síelőt várnak Obertauern környékére, annak ellenére, hogy a síterepek már csak idényvégi üzemeltetéssel várják a vendégeket.

A hétvége után a szezon sok helyen befejeződik. Salzburg tartományban Húsvéthétfőn nyit ki utoljára Saalbach-Hinterglemm/Leogang, Rauris, Lofer, Maria Alm, Dienten, Annaberg, Russbach és Mittersill.

A salzburgi Síamadé néhány terepe (Flachau, St. Johann, Wagrain, Zauchensee, Dorfgastein, Bad Hofgastein, Bad Gastein), valamint Weißsee (Uttendorf), a Zillertal Arena, Schmittenhöhe (Zell am See) és Wildkogel/Neukirchen csak egy héttel később zárják le az idei szezont. Ezeken a helyeken április 23-ig járnak a liftek. Érdekesség, hogy Katschberg és Großeck-Speiereck terepein is április 23-ig lehet még csúszni. Egyedül Obertauern tart nyitva május 1-ig. Aki ezután szeretne Salzburg környékén síelni, az még Kitzsteinhorn gleccserén megteheti.

Néhány hotel már korábban bezárt a síterepeken, akik vártak az ünnepekig, azoknak valószínűleg bejött a számításuk, mert a szálláshelyek nagy részét már előre lefoglalták. Számos síterep presztízskérdésnek tekinti a húsvéti nyitvatartást. Zauchensee terepének üzemeltetői ezzel szeretnék jelezni, hogy a síterepen még ilyen késői húsvéti ünnepen is van sportolásra alkalmas hó, sőt jelenleg több friss hó hullott mint januárban. Az üzemeltetők is tudják, hogy szombat-vasárnapra jelentős melegedés várható, de szerintük a "legrosszabb nap a téli szezonban is sokkal jobb, mint a legjobb nap a nyári szezonban", ezért ameddig lehet Zauchensee nyitva tart.

Obertauern-ben a szállások 90%-át már lefoglalták előre. A helyiek szerint az már évek óta megszokott, hogy itt mindig május elsején ér véget a szezon. Persze az is igaz, hogy nem minden évben van olyan remek hó mint az idén. Húsvét után már jelentős kedvezményekkel lehet itt síelni.

Saalbach-ban az első értékelések szerint minden idők legjobb szezonját zárják. Bizonyosan megdőlnek az előző szezonban felállított rekordok. Ez főleg a vendégeknek köszönhető, de jövőre szeretnének jobban a helyiek kedvében járni ezért a salzburgi iskolások három hetet ingyen síelhetnek majd januárban Saalbach-ban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Pension zur Heiligen Krone
A panzió 50 fő befogadására alkalmas, 7 db 4 ágyas stúdió jellegű apartman és 5 db 2 ágyas szoba várja a vendégeket büféreggelivel, saját étteremmel. A panzió teljes személyzete magyar.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachbauer apartmanok
Hangulatos kis apartmanház 2-6 fős apartmanokkal a Lungau régió központi részén, 400 méterre a Grosseck/St Martin kiskabinos lift völgyállomásától. Szolgáltatások: ingyenes WiFi, közös társalgó, reggeli, játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.