Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Karintia egyre népszerűbb a magyar síelők körében

2005.10.05. | Szerző: Bata Attila
h i r d e t é s

Tájékoztatót tartottak tegnap az osztrák Karintia tartomány idegenforgalmi szakemberei, amelyen kiderült, hogy mi magyarok az utóbbi időben nagyon szívesen töltjük szabadságunkat ebben a tartományban. Az első félév adatai szerint eddig közel egy millió vendégéjszakát töltöttünk osztrák szállásokon és ezen belül is előkelő helyen áll Karintia, nem csak az eltöltött éjszakák számában, hanem abban is, hogy a magyarok előszeretettel veszik igénybe a magasabb színvonalú szállásokat. Egy év alatt 20%-kal több vendégéjszakát töltöttünk náluk, amivel a németek után a második leggyakoribb vendég a magyar.

A tartomány több remek sítereppel rendelkezik, amelyek közül kiemelkedik az un. "Öt Nagy". Mindenekelőtt a nassfeldi Skiarena, amely hóbiztossága  és 100 kilométernyi pályarendszere révén eddig is slágernak számított. Az olasz határon fekvő terep egyik sajátossága az átsíelhetőség a két ország között, valamint az Alpok leghosszabb kötélpályás felvonója, a Millenium Expressz, és a majd nyolc kilométeres hetente egyszer kivilágított Carnia lesiklópálya.

Bad Kleinkirchheim a pályái mellett fürdőiről is híres és idén januárban a női sí Világkupa futamainak is otthont ad. A tartományban található Mölltal, Karintia egyetlen gleccserterepe 50 km sípályával és vadonatúj felvonókkal. A csodás Hohe Tauern része Heiligenblut, amely 13 felvonóval és 55 km pályával várja vendégeit a legmagasabb osztrák csúcs a Grossglockner közelében.

Az egykoron elfeledett, de mára az előző terepek mellé felzárkózó Katschberg manapság a családosok fellegvárának számít. ""Katschi gyermekvilága" nagyon sok kisgyermekkel szeretteti meg örökre a síelést, és nyújt feledhetetlen élményt a nagyoknak is 60 km pályáival minden nehézségi szinten.

A tartomány pályáira érvényes Aranybérlet váltható, amellyel az összes pályát használhatjuk, de a kisebb terepeket kedvelők részére az Ezüstbérlet lehet hasznos, amely a nagy terepek kivételével a tartomány összes pályájára érvényes.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »