Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karintia egyre népszerűbb a magyar síelők körében

2005.10.05. Bata Attila

Tájékoztatót tartottak tegnap az osztrák Karintia tartomány idegenforgalmi szakemberei, amelyen kiderült, hogy mi magyarok az utóbbi időben nagyon szívesen töltjük szabadságunkat ebben a tartományban.
Nassfeld - Karintia legnagyobb síterepe
Nassfeld - Karintia legnagyobb síterepe
Az első félév adatai szerint eddig közel egy millió vendégéjszakát töltöttünk osztrák szállásokon és ezen belül is előkelő helyen áll Karintia, nem csak az eltöltött éjszakák számában, hanem abban is, hogy a magyarok előszeretettel veszik igénybe a magasabb színvonalú szállásokat. Egy év alatt 20%-kal több vendégéjszakát töltöttünk náluk, amivel a németek után a második leggyakoribb vendég a magyar.

A tartomány több remek sítereppel rendelkezik, amelyek közül kiemelkedik az un. "Öt Nagy". Mindenekelőtt a nassfeldi Skiarena, amely hóbiztossága  és 100 kilométernyi pályarendszere révén eddig is slágernak számított. Az olasz határon fekvő terep egyik sajátossága az átsíelhetőség a két ország között, valamint az Alpok leghosszabb kötélpályás felvonója, a Millenium Expressz, és a majd nyolc kilométeres hetente egyszer kivilágított Carnia lesiklópálya.
Bad Kleinkirchheim a pályái mellett fürdőiről is híres és idén januárban a női sí Világkupa futamainak is otthont ad. A tartományban található Mölltal, Karintia egyetlen gleccserterepe 50 km sípályával és vadonatúj felvonókkal. A csodás Hohe Tauern része Heiligenblut, amely 13 felvonóval és 55 km pályával várja vendégeit a legmagasabb osztrák csúcs a Grossglockner közelében.

Az egykoron elfeledett, de mára az előző terepek mellé felzárkózó Katschberg manapság a családosok fellegvárának számít. ""Katschi gyermekvilága" nagyon sok kisgyermekkel szeretteti meg örökre a síelést, és nyújt feledhetetlen élményt a nagyoknak is 60 km pályáival minden nehézségi szinten.

A tartomány pályáira érvényes Aranybérlet váltható, amellyel az összes pályát használhatjuk, de a kisebb terepeket kedvelők részére az Ezüstbérlet lehet hasznos, amely a nagy terepek kivételével a tartomány összes pályájára érvényes.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.