Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obergurgl-Hochgurgl volt tavaly a leghóbiztosabb terep

2005.10.11. Bata Attila

Nagyon büszkék a helyiek, ugyanis a Falk kiadó értékelése alapján ez a terület lett az Alpok leghóbiztosabb terepe az előző szezonban. Aki azt hiszi, hogy ez a véletlen műve is lehet, akkor azt valószínűleg meggyőzi az a tény, hogy a német síszövetség kiadványának olvasó is az évad leghóbiztosabb terepének választották a terepet.
Az előző szezon kivételesen jól sikerült Ausztriában. Remek hóviszonyok jellemezték az egész telet, a közeli terepeken is sokáig lehetett síelni, de kiemelkedett a mezőnyből Obergurgl-Hochgurgl (1800 - 3080 m), ahol 171 havas napot számoltak össze. Ez volt a csúcs az előző szezonban az Alpokban, a nem gleccserterepek között.

A nagyszerű eredmény és az idei november közepére tervezett nyitás miatt a helyiek ismét egy remek szezonban reménykednek. A kivételes hóbiztosság magyarázata lehet, hogy a 110 kilométernyi pálya 1800 méter felett fekszik és ezeknek a 90%-a is hóágyúzható. Ez hasznos lehet, főleg akkor ha ezt a hóbiztosságot relative kevés hóval kell biztosítani.

Az egész Ausztriát beborító hatalmas havazás nem volt eléggé aktív ezen a környéken, de a hóágyúk és természeti viszonyok biztosították, hogy többi terephez képest vékonyabb hótakaró ilyen sokáig kitartson.

Idén a tervek szerint november 17-én nyit ki a síterep, amelyet rengeteg programmal ünnepelnek majd a következő 10 napban egyhuzamban. Lesz itt síteszt, élőzene, filmvetítések, buli minden este és 2000 méter magasságban egy ezer négyzetméter nagyságú Téli Palotát húznak fel a rendezvények színhelyének.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.