Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Orosz turisták lepik el az Alpok üdülőhelyeit

2007.01.06.

Már korábban is írtunk orosz invázióról, amely különösen a felkapottabb tiroli és voralbergi síterepeket célozta meg. Ezen a héten az ortodox Karácsony közeledtével az orosz turisták minden eddiginél nagyobb számban lepik el az Alpok terepeit. A német Garmisch-Partenkirchen szállodáiban kb. 1500 orosz tölti az ünnepeket.

Manapság már alapkövetelmény lesz minden alpesi üdülőhelyen az orosz nyelvű étlap, a cirill betűs feliratok és az oroszul tudó síoktató. Hetente különjáratok indulnak Moszkvából számos osztrák repülőtérre, de gyakran hangosak orosz szavaktól a legdrágább francia és svájci síterepek is. Az orosz ünnep erre a hétvégére esik, és most a szokásosnál is többen indultak az Alpok hegyeibe.

Az utóbbi időben igencsak megélénkült az oroszok érdeklődése Németország legjobb síterepe, Garmisch-Partenkirchen iránt. Az egész településre nagyjából 1500 orosz turistát várnak és akad olyan neves szálloda is, ahová a vendégek kétharmada Oroszországból érkezik. A folyamat már ott tart, hogy van olyan szálloda a településen, amely teljesen vagy részben orosz kézben van már.

A síterepek szolgáltatói igencsak örülnek a távoli vendégeknek, hiszen a legjobb vendégeknek számítanak. Ugyan sokan nem a síelés miatt tesznek meg ilyen nagy távolságot, de aki eljön, az szívesen költi itt a pénzét, és ettől a nem éppen elhanyagolandó tulajdonságuk miatt már régóta a helyi vendéglátóipar kedvenceinek számítanak.

A pletykák szerint ilyenkor az ünnepek táján számos ismert orosz milliárdos is megfordul Garmisch-Partenkirchen szálláshelyein, de ezekről sosem lehet pontosat tudni. Többek között a helyi szállodások és vendéglősök diszkrét viselkedése is az egyik oka annak, hogy az oroszok szeretnek idejárni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.