Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

  Garmisch - Partenkirchen Németország

Síterep adatok
Magasság
740 - 2050 m
Szintkülönbség
1310 m
Sípályák hossza
40 km
Liftek száma
18
10
4
2
2
12 km
18 km
10 km
Síszezon időszaka: 2022.12.16. – 2023.04.02.
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 725 km, 7 óra 28 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 50 EUR    Gyerek napijegy: 26 EUR
Régióbérlet: Top Snow Card
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-4°C
5°C
-3°C
5°C
-3°C
6°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Garmisch - Partenkirchen - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
A házak homlokzatán található díszes festmények, a háttérben a Zugspitze hatalmas sziklafalai és a hamisítatlanul kék-fehér bajor égbolt fogadja a Garmisch-Partenkirchenbe érkező vendégeket. A település nemcsak a Zugspitzéről, Németország legmagasabb hegyéről (2962 m) híres. Az olimpiai játékok, a sí világkupa futamok és az újévi síugró versenyek Garmisch-Partenkirchent nemzetközileg is ismert és kedvelt alpesi üdülőhellyé tették. 2011-ben itt rendezik majd a FIS Alpesi Sívilágbajnokságot. A Zugspitzén síelés és snowboardozás, a völgyben sífutás, korcsolyázás és számtalan további téli élmény vár a vendégekre. Nyáron hegymászás és túrázás, hegyikerékpározás és nordic walking, golf és tenisz szerepel többek között a kínálatban. Minden nap intenzív élmény - a természetben és Garmisch-Partenkirchenben.

Garmisch és Partenkirchen két közvetlenül egymás mellett fekvő település a méltóságteljes Zugspitze (2962 m) árnyékában. Garmisch-Partenkirchenben évente megrendezésre kerül a FIS egy-egy futama, illetve rendeztek már itt téli olimpiát is. A patinás üdülőhely tagja a Best of The Alps szövetségnek. A két településhez három sípályarendszer tartozik:

  • Alpspitze-Kreuzeck-Hausberg,
  • Eckbauer és a
  • Zugspitze, Németország legmagasabb hegye

A neves síváros fölött elterülő sícentrum 17 felvonóval és 40 km-es pályarendszerrel rendelkezik, minden nehézségi fokozatban.

Garmisch-Partenkirchentől indul a Hausberg kabinos felvonó, ami 1340 m magasságba visz fel. Itt fenn egy hatüléses buborékos lift található, illetve húzó-, és gyermekliftek, amelyekhez könnyű lejtők tartoznak. A Kreuzjochról indul a fekete Kandahar pálya,ami egészen a völgyig megy le. Vagy választhatjuk a Hexenkessel duplaszékes felé vezető enyhe pályát is, ami 1650 m-es magasságba megy fel. Itt térhetünk át az Alpspitz területére. Innen egy viszonylag új üléses visz a hochalmi területre, ahol még egy kabinos is működik. Ezzel egészen 2057m-re mehetünk fel, ami egyben a síterep legmagasabb pontja. Ide egyébiránt egyből a völgyből is feljuthatunk az Alpspitz kabinos segítségével. Itt fenn van még egy csákányos is. A Hochalmról lesízve tehetünk egy kitérőt a Bernadein-völgy felé, ahonnan egy csákányos hoz fel minket.

Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.