Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Garmisch - Partenkirchen témájú cikkeink

2022.01.30.
A téli olimpiák története a kezdetektől napjainkig
Az első téli olimpiát 1924-ben rendezték a franciaországi Chamonix-ban. A téli olimpiák sikeres lebonyolítása korábban nagyban függött az időjárási és földrajzi tényezőktől. A 2022-es téli olimpiát Pekingben rendezik, ahol nem jellemző a természetes hó, de ma már ez nem akadály.
2018.09.15.
Best of the Alps - az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelye
A "Best of the Alps" nevű szövetség az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelyének összefogásával jött létre több mint 25 évvel ezelőtt. A 12 kiválasztott település az Alpok öt európai országában található, és mind az alpesi térség legjobb hírű téli és nyári üdülőhelyének számítanak.
2018.07.05.
Alpesi világkupa versenynaptár és érdekességek
Május közepén Görögországban tartotta kongresszusát a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS), ahol (nagyjából) véglegesítették a 2018/2019-es alpesi világkupa színhelyeit. Eldőltek a következő évek világversenyeinek színhelyei is, Saalbach lemaradt a 2023-as világbajnokság megrendezéséről.
2017.11.22.
Val Thorens lett a világ legjobb síterepe
Idén is átadták a síterepek Oscar-jának számító World Ski Awards díjakat. A francia Val Thorens lett a világ legjobb síterepe, valamint országonként is díjazták a legtöbb szavazatot gyűjtött síterepeket.
2017.09.16.
Bajorország legnagyobb síterepei
Bár nem köztudott, Bajorország az Oktoberfesten, neuschwansteini kastélyon és a híres focicsapaton kívül a síturizmusáról is ismert. Ide ugyanis még éppen "átlóg" az Alpok, nem csoda tehát hogy itt találhatóak Németország legjelentősebb síterepei. Cikkünkben a legnagyobb bajor síterepeket mutatjuk be.
2016.02.06.
Miklós Edit a 7. helyen végzett Garmisch-ban
Ismét a legjobb tízben végzett Miklós Edit lesiklásban a női alpesi sízők világkupa sorozatának a németországi Garmisch-Partenkirchenben rendezett versenyén. Olimpiai hetedik sízőnk mai 7. helyezésével tovább növelte VK-pontjainak számát, és már a 12. helyen áll a szakági ranglistán.
2016.02.04.
Miklós Edit újabb pontokért hajt a hétvégén
Lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban versenyez a női alpesi sízők világkupa mezőnye a németországi Garmisch-Partenkirchenben a hétvégén. Miklós Edit ezúttal is szeretne a legjobb tíz között végezni lesiklásban, szuper-óriásműlesiklásban pedig tovább szaporítaná VK-pontjainak számát.
2015.10.17.
Ezek lettek 2015 legjobb síterepei
A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.info 2015-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén tíz országnak jutott az elismerésből, melyet három fő kategóriában osztottak ki. A „sívilág Oscar-díjának” is nevezett kitüntetést idén 18. alkalommal adták át.
2015.03.08.
Világkupa pontokat szerzett Miklós Edit szuper-g-ben
A két pontot érő 29. helyen végzett Miklós Edit a női alpesi sízők Garmisch-Partenkirchenben rendezett szuper-óriásműlesikló Világkupa-futamában vasárnap. A szombati lesiklásban egy rontás miatt bukott, de nem sérült meg.
2014.03.04.
Intenzív síelés: 6534 méter szintkülönbség három óra alatt
Egy német újságíró érdekes módon hasonlított össze néhány síterepet. Mindegyik síterepen síelt intenzíven három órát, és akkor lemérte, hogy ennyi idő alatt mennyi szintkülönbséget ment. Majd a bérlet árához viszonyítva kiszámolta, hogy 1000 méter szintkülönbség hány euróba kerül.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »