Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Szemrevaló Filmfesztiválon mutatják be az Alpenland-ot

2022.09.28. sielok.hu

2022. október 6-16 között már tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet a Szemrevaló Filmfesztivált, a német nyelvű filmek magyarországi szemléjét. Az idei repertoárba bekerült az Alpenland című alkotás is.
Építkezés az Alpokban - egy képkocka a filmből
Építkezés az Alpokban - egy képkocka a filmből
Az Alpenland című osztrák dokumentumfilm azt a látványos természeti tájat mutatja be, amely Európa nyolc országában – köztük természetesen Svájcban, Németországban és Ausztriában – terül el.

Az Alpenland c. filmről

Az Alpok nemcsak látványos természeti táj Európa szívében, hanem nyolc ország 13 millió lakójának élettere is, ahol a nyelvek, dialektusok, életmódok sokasága tükrözi az egyedülálló régió kulturális sokszínűségét. Robert Schabus dokumentumfilmjében nagy empátiával és alapos megfigyeléssel indul el az osztrák hegyi gazdaságokba, az olasz Premana falu kis manufaktúráiba vagy az olyan ismert téli sportközpontokba, mint a francia Méribel vagy a bajor Garmisch-Partenkirchen.

Az idill mindenhol magában hordozza a pusztulás magvait. A turizmus munkahelyeket teremt és felemészti a természetet, a közlekedés átvág az alpesi völgyeken, az éghajlatváltozás különösen érezhető az Alpokban. Az Alpenland olyan emberek történetét meséli el, akiknek életkilátásai a gazdaság és a környezet szorításában ellentmondásosak, de a nehéz körülmények ellenére is mély kapcsolatot ápolnak szülőföldjükkel.
A filmet a Művész Moziban (1066 Budapest, Teréz krt. 30.) vetítik német, francia, portugál és olasz nyelven, magyar felirattal az alábbi időpontokban:
2022. október 9-én, vasárnap 18:00 órakor és
2022. október 11-én kedden 18:00 órakor
Jegyelővétel szeptember 29-től
ALPENLAND
Osztrák dokumentumfilm (2022) 88 perc
Rendező: Robert Schabus
Forgatókönyv: Robert Schabus
Operatőr: Lukas Gnaiger
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.